A hazai együttes botrányosan gyenge formát fut, éppen ezért jókor jön számukra egy olyan mérkőzés, amikor változtathatnak és fordíthatnak is ezen. FLT Trophy mérkőzés vár a csapatra, ahol az élen álló Crawley a csoport utolsó helyén álló, Aston Villa U21-et látja vendégül.

Teljesen új támadójátékosokkal vágott neki az idei szezonnak a Crawley együttese, ami nem is csoda, tavaly épphogy megúszták a kiesést. A keretbe 8 új támadóposzton bevethető játékos érkezett a nyáron, illetve még jó pár védő és középpályás is. A Grimsby együttesétől igazolt Danilo-Orsi-Dadomo nagyon jó fogásnak tűnik, ő már 10 gólnál jár minden mérkőzést egybe véve mióta a csapathoz érkezett. Nagy kérdés, hogy ma pályára lép-e, az eddigi két mérkőzésen nem kapott szerepet, pihentették az angol támadót. Most, hogy hét mérkőzése nyeretlenek és a továbbjutásuk függ attól, hogy nyernek-e remélhetőleg bedobják majd a kiváló formában játszó csatárt.

A csoportból az első két helyezett együttes jut tovább, a mai nap során játsza mindkét együttes az utolsó csoportmérkőzését. A lebonyolításnak hála elég kesze-kusza az egész, ugyanis döntetlen, mint olyan, az nincs, helyette büntetőkkel döntik el, hogy melyik együttes nyeri a mérkőzést. A 'B' csoport jelenleg úgy néz ki, hogy első helyen a Crawley áll 4 ponttal, utána a Charlton és a Sutton áll 3-3 ponttal, viszont a Sutton még nem nyert a rendes játékidőben mérkőzést. Az Aston Villa U21 0-1-1-es mérleggel áll, és 2 ponttal, így egy győzelem esetén még simán továbbmehetnek, bár látva a Sutton és a Charlton elleni teljesítményüket elég csekélyke az esély erre.

A bajnokságban a középmezőnyben áll a Crawley, 24 gólt szereztek eddig, míg itt a kupában 4-et (mindet a Charlton ellen), a múlt héten a Nott County elleni vesztes kupamérkőzésen pedig 2-t.

Az Aston Villa U21 azért eléggé erőltetett menetben nyomja idén, néha náluk is megvan a heti két mérkőzés. Legutóbb három napja játszottak bajnokit, ez azért 18-20 évesen még nem biztos, hogy olyan jót tesz nekik, így biztosan náluk is lesz pihentetés.

Szerintem egyik csapat sem a legerősebb kezdőjével áll fel, és az is nagy kérdés, hogy mennyire akarják a csapatok a továbbjutást, mennyire hiányzik majd a számukra egy újabb mérkőzés decemberben.

Szeptember 30 óta nem nyert mérkőzést a hazai együttes, ma jó esély mutatkozik arra, hogy ezt a sorozatot megszakítsák. Ha komolyan veszik a mérkőzést és játszik egy-két nívósabb játékos is, akkor szerintem rúghatnak 3 gólt a fiatalokból álló Aston Villa U21-nek. Amúgy is kell már nekik egy kis sikerélmény, mert ha nem változtatnak, akkor megint hátrafelé kell tekintsenek a bajnoki tabellán, nem pedig előre.

Crawley Town - Aston Villa U21: Crawley Town által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp