A bolgár fővárosban három magyar fiú is elindult (Valkusz Metzben próbálkozik szintén ATP tornán, eddig sikerrel, a kvaliból feljutva, Altmaiert is verve a főtáblán). Fucsovics Marci ezekben a percekben a francia Atmaneval küszködik, akitől a nyáron kikapott kemény pályán, Piros Zsombor pedig pont Marozsán Fábiántól kapott ki az első fordulóban.

Remekül döntöttek a stábbal Fábiánék, hogy betegen nem erőltették a bécsi tornát, így összeszedhette magát erre az eseményre, és Piros Zsombit sikerült leütnie a pályáról, pedig előtte az egymás elleni történelmük még 3-1 -t számlált Piros felé.

Meggyőző 6:3,6:1 -es sikerrel van itt a második körben és a teljesítményével Fucsovicsot is arra sarkalja, hogy nyomuljon előre, ami remek hír a magyar tenisznek, végre van két TOP50-60 környéki éljátékosunk.

A második körben ezzel a formával a mélyen visszaeső Bautista-Agut ellen is van bőven keresnivalója, Igaz, hogy két szebb sikere volt az ibériai öregnek, Párizsban Lehecka illetve itt Kecmanovic ellen, de sem a cseh, sem a szerb nincs most jó állapotban, míg Marozsánról pont ellenkezőleg megállapítható, hogy csak úgy tüzel az ütéseivel.

A magyar fiú nem ijed meg senkitől, az Alcaraz elleni siker Rómából és a Shanghaii menetelése is mutatta, ha a saját játékát játssza, akkor nem lehet gond.

Ezt a meccset egyszerűen nincs kedvem ott hagyni annyira kínálja magát, Marozsán bízik magában, ami a korábbi önmagára már csak foltokban hasonlító, elbizonytalanítható Bautista-Agut ellen sikert és harmadik körös szereplést érhet a bolgár fővárosban.

Marozsan, Fabian - Bautista Agut, Roberto: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp