Nem lehet elmenni szó nélkül a Union Saint-Gilloise teljesítménye mellett.

A belga csapat ugyanis szárnyal, méghozzá úgy, hogy elvesztették legjobb góllövőjüket, Viktor Bonifaceot, aki azóta egyébként szórja a találatokat a Bayer Leverkusenben. Telitalálat volt az ő szerződtetése Xabi Alonsotól, bár ennek a fővárosi belga csapat szurkolói minden bizonnyal nem örülnek tiszta szívből... A brüsszeli gárda azonban a tavalyi bronz után az aranyérmet tűzte ki célul, és nem is állnak rosszul a belga pontvadászatban, simán vezetik: a második Anderlecht már 4 ponttal van lemaradva tőlük. Kilenc forduló óta veretlenek, és zsinórban 6 tétmeccsüket tudták behúzni. A már említett nigériai támadót Mohamed Amouraval próbálják pótolni, mi az hogy próbálják: 9 bajnoki meccsén már 8-szor köszönt be az algériai gólvágó, aki a svájci Luganotól érkezett. Úgy néz ki elöl tehát jól működik a csapat, simán megvan a 2+ gólátlag, ha a rúgott gólokat nézzük. Ha azonban a védelmet vizsgáljuk, akkor arra a következtetésre juthatunk hogy erre a szekcióra fér rá leginkább a javulás. Hét meccsel ezelőtt tudtak legutóbb lehozni egy találkozót clean sheettel, ami azért fejfájásra adhat okot.

Ugyanis a LASK Linzet nem szabad leírni, főleg nem otthon. A Salzburgot is elkapták, ráadásul idegenben, és a Liverpoolnak is be tudtak találni. Egy jelentősen rosszabb védelem ellen vélhetően menni fog a góllövés otthon, egyébként a két gárda egymás elleni meccsén már idegenben is ment. A LASK-nak menni kell előre, itt már muszáj pontot szerezniük, ha legalább a harmadik helyet szeretnék elcsípni.

Góldús, élvezetes meccset várok, nem látok rá sok esélyt hogy bármelyikük lehúzná ma a rolót. A kimenetelt illetően nem bocsátkoznék jóslatokba.

LASK Linz - Union Saint-Gilloise: Mindkét csapat gólt szerez - Igen/Nem tipp