A bolgár fővárosban megrendezésre kerülő ATP 250-es tornán Marozsán Fábián mai heroikus csatában való, Struff elleni alulmaradásával az utolsó magyar fecskénk Fucsovics Marci maradt Szófiában.

Fucsovics hosszú idő után újra TOP50-esnek mondhatja magát (47. A ranglistán), ez neki is új lendületet adhat a folytatásra, itt Szófiában ennek megfelelően két szettes győzelemmel kezdett és visszavágott a francia Atmanenak a nyári vereségért. A második körben azonban álmosan kezdett és innen kellett melóznia a végül könnyed fordításhoz az osztrák Rodionovval szemben. A forma rendben van, de láthatjuk egy 250es eseményen be kell megfelelően osztani az energiákat. A mai orosz ellenfél kemény dió lesz. A nagy ütőerejű, óriás bébi kinézetű Kotov játékerejét leginkább a friss stockholmi döntőzése mutatja meg, ahol az útja során az Eubanks, Sonego, Griekspoor, Kecmanovic négyest ütötte kis és a döntőben is közel állta nagysikerhez, de szettelőnyről elbukta a svédországi finálét.

Szófiában egy erősen beragadt szettel kezdett a hazai és sérülésből visszajövő Lazarov ellen (0-5 -tel kezdett), de könnyedén fordított, míg az argentín Baez ellen is az első szett bukása után fordított, deebben Baez "törölköző bedobása" is közrejátszott.

Nagyon drukkolnunk kell kora este nekünk magyar tenisz kedvelőknek, mert az orosz tényleg nehezen törhető dió, amiben bőven benne vannak a hosszú szettvégjáték menetek, észnél kell majd lenni az esetleges rövidítéseknél is. Nálam ez egy tipikus három szettes előzetesen, de tipp szempontjából egy 7:6, 6:4 is jó már.

Fucsovics, Marton - Kotov, Pavel: Játékok száma - Felett/alatt tipp