Az amerikai tenisz ontja magából a tehetségeket, az egyetemi rendszer is erősen rásegít, hogy a csiszolatlan gyémántokból szép lassan ékkövek, a tenisz ékkövei lehessenek. Pár név a közelmúltból, Jenson Brooksby (sérülés miatt most jelentősen visszaesett), Ben Shelton (US Open elődöntő), Sebastian Korda stb., stb.

Itt van a 19 éves Alex Michelsen, aki már ATP torna döntőt is játszott idén, de fel sem ocsúdhatunk újabb nevek jelentkeznek ilyen az indiai szülőktől, de már Amerikában, Newport Beachen a napvilágot meglátó Basavareddy Nishesh, aki 18 éves, de már most erősen bontogatja a szárnyait. A két előbb említett név pedig ismételten egymásnak feszül, igen ismételten, mert október 13 -án - még egy hónap sem telt el - a két fiatal, titán meccselt és az indiai felmenőkkel rendelkező Basavareddy két 6:3 -al állva hagyta Michelsent.

Láttam az első körös meccseiket Knoxvilleben a srácoknak, és egyértelműen Basavareddy volt a megygyőzőbb. A múlt heti tornagyőztes kazah Beibit Zhukayevet is simán verte meg, a taraflexbe döngölve, ezzel szemben Michelsen erősen szenvedett mindkét fellépésén. A szebb napjait fiatal korában élő, ausztrál Bernard Tomic és a gall Debru ellen is döntő szettes izgalmakra szorítkozott. Ezek után nálam ezen a next-gen szagú ütközeten egyértelműen Basavareddy Nishesh oldalán van az érték. Egyszer már elkapta Michelsent és látva a heti játékát most sem fog megijedni a lehetőségtől. A két fiatal második csörtéjén is a héten megbízhatóbb játék összképet tanúsító Basavareddy győzelmét várom!

Basavareddy, Nishesh - Michelsen, Alex: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp