Ez most jónak ígérkezik. Volt az utóbbi időben egy-két derbi, ami olyan unalmas volt, hogy azt elmondani nem lehet. Egy derbitől azért többet várunk, mint egy átlag bajnokitól. De nem csak mi, mindenki. A sevillai ütközet az egy esemény, egy külön esemény az idényben, független mindentől, és közben mégsem.

Azt ugyanis nem tudják maguk mögött hagyni a srácok, ami eddig történt. A Sevilla pl. komoly vergődést rendez idén (is). Anno, talán vagy három éve is annak, amikor összeállt a Koundé-Diego Carlos-Fernando háromszög ott a Sevilla szívében. Navas 3 évvel volt fiatalabb, Acuna még nem volt világbajnok, ellenben éhes volt a sikerre. Átjátszhatatlan csapat volt, és akkor Bonó a kapuban, igazi bravúrkapus.

Na most Diego Carlos és Koundé eligazolt, Fernando gyakorlatilag fizikálisan egy roncs sajnos. Acuna nem éhes, Navas pedig öreg. Jordán haszontalan, Rakitic szintén elhasznált játékos. Elöl En-Neysri kedvetlen, mivel em játszik, ami számomra megint hihetetlen. Ocampos meg fásult. Na, ennek ellenére azért amikor en-Neysri a pályán van, ott gólveszély van.

Viszont az, hogy a Sevilla hátsó sora, középpályája kinéz, az nekem egyet jelent a Betis-góllal. A Betis nem hoz rossz idényt eddig, Isco Andalúziában megint magához tért, szerintem ha újra kezdhetné a karrierjét, csak andalúz csapatban játszana. Lassan Fekir is visszatért, és teljes értékű harcos lesz, és idén eddig elmarad a Betis-t sújtó piros lap áradat is. Eddig, mert ugye ha Fekir visszatér...

Iscóék ott elöl szerintem Badéékat meg tudják sebezni, de abban is biztos vagyok, hogy En-Neysriék is képesek ugyanerre, Riad és Pezella sem életbiztosítás.

Simán el tudom képzelni, hogy bár mindkét csapat győzelemre játszik, folytatódik a Sevilla gólos remi szériája. Mindkét védelemben ott a hiba lehetősége, és egy ilyen feszült meccsen ezek a hibák szerintem még inkább előjönnek, hisz a nyomás sokkal nagyobb, mint egy átlag bajnokin.

Sevilla - Real Betis: Mindkét csapat gólt szerez - Igen/Nem tipp