Rendhagyó módon a pénteki napon már az elődöntőket rendezik a metzi tornán. A franciák nagy örömére két elődöntősük is van. Az egyik ágon Alexander Shevchenko- Pierre Hugues Herberttel csap össze.

Az,hogy a francia itt van már óriási meglepetés és túlszárnyalt minden várakozást. A tavalyi évben is csak szenvedett majd következett egy fél év kihagyás. Ez a torna fénykorában sem ment neki pedig rendszeres részt vett ezen a viadalon. Ezt tudva pláne nagy menetelés,de itt a dal vége számára. Ez a vesszőfutása az idei szezonban is folytatódott. Szinte kivétel nélkül csak Challenger tornákon próbálkozott és ott is csak a pofonokat kapta. A sorsolás kegyes volt hozzá hiszen egyrészt két honfitársat is kapott másrészt Van Asschet leszámítva százon kívüli játékosokat vert. Ilyen megterheléshez pedig egyáltalán nincs hozzászokva.Tegnap több,mint két és fél órát töltött a pályán. Ráadásul az idő repül és ő is már 32 éves. Szinte nulla meccsel a háta mögött hirtelen rendkívüli terhelést kapott jóformán a semmiből. Részben ezért is gondolom,hogy itt a vége.

Másrészt az orosz pedig az elmúlt hetekben extázisban játszik. Sorra gyűjti be a skalpokat. A származása okán nem biztos,hogy gondolnánk,de elég hangulat ember. Ha elkapja a fonalat szinte bárkit megver. Salakon verte már Baezt vagy kemény pályán Kordát. Baselban egészen a negyeddöntőig menetelt ahol óriási csatában tudta csak legyőzni a később bajnok Auger-Aliassime. Ezt követően egy hét regenerációt engedélyezett magának ami úgy tűnik jó döntés volt. Három meccs alatt összesen hét break labdát engedélyezett ellenfeleinek. Ráadásul egy szettet veszített az egész torna alatt úgy,hogy Khacsanovot is simán verte a legjobb nyolc között. A találkozó alatt végig tartotta a fókuszt.

A formák alapján és nem mellesleg az edzettség is mind az orosz mellett szól.

Shevchenko, Alexander - Herbert, Pierre-Hugues: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp