A szófiai torna döntőjéhez érkeztünk a mai napon. A trófeáért Jack Draper és Adrian Mannarino vívnak meg. Korábban még soha nem találkoztak,de ez a nagy korkülönbségnek is betudható. Hiszen a francia 35 éves,míg a brit srác mindössze 21 éves.

Mondhatnánk,hogy a rutin majd kisegíti Mannarinot,de ez nem igaz. Adrian két torna döntőt is játszott idén. Bár az egyiket megnyerte,de nagyon rosszul kezdte mindkét finálét hiszen amelyiken diadalmaskodott azon is elbukta az első szettet. A mallorcai döntőben pedig két játszmába lerendezte Eubanks aki teljesen zöldfülű a tornák végső küzdelmeiben. Ezért is méltán esélyes a Jack. Mannarino sokszor próbálkozott ezen a tornán,de eddig a csúcs egy elődöntő volt.

Drapernek fantasztikus mérlege van beltéren idén,amit egy 11 győzelem mellett két vereséges mutató bizonyít.

Remek formába lendült szeptember óta. Az orleansi Challenger tornán döntőzött amelyet elbukott,de ezt inkább előnynek érzem ,mint sem hátránynak. Akkor sem fogott padlót,mert az első szett után szépen felállt. Most ráadásul tornagyőzelemmel a zsebében érkezett ahol mindössze két szettet veszített. a viadal alatt Ezt a formát és az önbizalmat is tovább gördítette, hiszen szett veszteség nélkül jutott el a fináléig. Így kevés energiát pazarolt el. A nehéznek ígérkező találkozókon nagyon koncentráltnak bizonyult. Két nagyágyút is vernie kellett Musetti és Struff személyében. Az egyik fontos kulcsa volt mindkét esetben,hogy a break labdákat remek százalékban hárította. Az olasz esetében 6-ból 5-ször még a németnél 8-ból hétszer képes volt ezt megtenni. Fejben nagyon erős hisz a találkozó elején bukta a szerváját mégis rögtön visszajött egy ilyen hatalmas adogató ellen,mint Struff. Borzasztóan massszív alapvonalról amelyhez ráadásul remek lábmunka párosul.

Ezt az agilis és stabil játékot szerintem képtelen lesz kezelni Mannarino így első ATP sikerét is elkönyvelheti majd a brit.

Draper, Jack - Mannarino, Adrian: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp