Nem tudok elmenni fogadás nélkül az esemény mellett. A Grand Slam of Darts csoportmeccseinek 2. körében a PDC két rutinos rókája találkozik egymással Wright és Chinall személyében.

A tornának Peter Wright jó előjelekkel vágott neki, hiszen nemrég megnyerte az Európa-bajnokságot, s úgy tűnt, hogy a 2023-ban produkált igencsak gyengécske formájából a VB felé közelegve elkezd javulni a skót klasszis.

Ehhez képest a szombati nyitónapon akkora pofont kapott a szinte totálisan ismeretlen Stowe Buntztól, hogy szerintem még mindig szédeleg Snakebite. Mindamellett, hogy talán az egész mezőnyt tekintve is a nap leggyengébb produktumát Wright nyújtotta, a PDC színpadán debütáló amerikai ugyanakkor hasított. 5:1-es kiütéses siker lett a vége úgy, hogy a tengerentúli dartsos 102-es átlagon végzett, mindemellett vállalt egy 137-es magas kiszállót!

Nagyon kíváncsi vagyok, hogy ebből a vereségből ma estére mentálisan hogyan kecmereg ki Wright. Muszáj lenne sürgősen összekapnia magát, hiszen már előzetesen is pedzegették a szakértők, hogy a torna halálcsoportjába került Chisnall és Bunting jelenléte miatt, ám most Buntz még inkább durvábbá tette ezt kvartettet.

Fokozza Wright gondjait, hogy vele szemben Chisnall talán az első kör legszínvonalasabb meccsén maradt alul Stephen Bunting ellen (4:5). Ugyan a sárga mezes angol szintén kikapott, viszont a mutatói alapján emelt fővel távozhatott a színpadról. Chizzy éppencsak, de 100 alatti átlagon végzett (99,91), dobott 3 db 180-at, ami megintcsak kiemelkedő mutató az egész mezőnyt tekintve, nem mellesleg 50%-os kiszálló-pontosságával is a jobbak közé tartozott.

Bár a darts világában akár órák leforgása alatt is óriásit fordulhat a világ egy-egy játékos teljesítményét tekintve, a jelenlegi oddspárok mellett nem tudok fogadás nélkül elmenni. Az, hogy két ennyire eltérő teljesítményt kis túlzással 50-50%-nyi esélypárral kínálnak az irodák, az picit abszurd számomra még a darts piacán is.

Ugyan egy ilyen rangadónak beillő párosítás során benne van a pakliban, hogy magához tér Wright, mindazonáltal Chisnall sem elveszett játékos. Egy 5-ös tétegységgel úgy érzem megér nekem annyit, hogy az eddig sokkalta jobb formát produkáló angolra tegyem le a voksomat.

Wright, Peter - Chisnall, Dave: Mérkőzés odszok - Mérkőzés tipp