Kiválóan rajtolt a Golden State Warriors, majd a sikereket elkezdte árnyalni a játékosok aktuális formája. Az elmúlt években rendre a hazai pálya volt a Warriors előnye, idei három hazai mérkőzésükön egyszer sem sikerült 112 pont fölé jutni, pedig a keretben ott van Steph Curry, Klay Thompson, Andrew Wiggins és Draymond Green mellett még Chris Paul is. A támadójáték akadozott, valójában ez a 6-4-es győzelmi mérleg is csalóka, hiszen elmúlt négy meccsükből hármat elbuktak.

Ezeken felül volt még két egylabdás sikerük is, szóval amilyen meggyőzően indult a projekt, egyelőre olyannyira nem megy a játék, de most az Oracle Arénában a Minnesotát fogadják. Alapjáraton nem is foglalkoznék ezzel a mérkőzéssel, de az elmúlt héten több cikk is megjelent a Minnesota Timberwolves kiemelkedő védekezéséről, amivel rendre 110 pont alatt tartják a riválisokat.

Jelenleg a def. rat. alapján messze a liga legjobbja a Wolves, palánk alatti védekezésben Rudy Gobert révén kiemelkedőek, viszont ezt korábban a Utah Jazz is eljátszotta, ahol végül úgy húzták ki Gobert méregfogát, hogy a periméterre csalták, ahol súlytalan volt védekezésben. Ilyen gondok viszont nincsenek Minnesotában, ugyanis Jaden McDaniels személyében van egy elit perimétervédőjük.

Rendre McDaniels kapja az ellenfél legjobb dobóját, így fogta az elmúlt hetekben Jayson Tatum - Jamal Murray - Trae Young - Brandon Ingram négyest, akik mezőnyből mindössze 44%-ot értek el, mikor McDaniels fogta őket. Ki az, aki még bekerült a kezdőbe? Mike Conley, aki korábban ligaelit védő volt irányítóposzton, sokszort azért játszatták, mert megállított bárkit. Nem véletlen tehát, hogy ez a csapat kiemelkedik defenzív játék terén, mert a kezdőben három elit védő van, akik mellé besegít még Anthony Edwards és Karl-Anthony Towns, bár nekik elsősorban a pontszerzés a céljuk.

A csapat pedig még azt is elviseli, hogy Towns abszolút formán kívül van, gyengén dob, de még ez is belefér. Számomra ez viszont lényegtelen, az a legfontosabb, hogyan védekezik a Minnesota, illetve miként dob a Warriors, fentebb taglaltak miatt, nem várunk a hazaiaktól 112 pontnál többet.

Golden State Warriors - Minnesota Timberwolves: Total Points by Golden State Warriors - Including Overtime - Felett/alatt tipp