A Dallas Mavericksnél mindössze annyi a teendő, hogy hagyni kell Luka Doncicot játszani, aztán majd megoldja a dolgokat. Ehhez egy középszerű gárda is elég, illetve, ha jobb napjai vannak, akkor Kyrie Irving is besegít. A recept ennyi Dallasban, Doncic szupersztár fokozatban, gyakorlatilag egymaga letarolja a riválisokat és csak olyan csapatok tudják megállítani, mint a címvédő Denver Nuggets.

Jól kezdte a szezont a Mavs, de ezek könnyű sikerek voltak, szerencsések a sorsolást tekintetében is, mint ahogyan a New Orleans Pelicans otthonába is pont időben mennek. A szezont ugyanis jól kezdtek a Pelicans, de jött a szokásos egészségügyi probléma, ugyanis előbb CJ McCollum dőlt ki, José Alvarado sem bevethető, pont az a kullancsszerű játékos, aki képes limitálni kellemetlen játékával a Doncic - Irving párost.

Azóta már Herbert Jones is sérüléssel bajlódik, így a Pelicans hirtelen elveszítette több fontos játékosát, ráadásul Zion Williamson sincs ott teljesen fejben, hiszen megszületett a gyermeke, emellett pedig kisebb sérülésekkel is bajlódik (szokás szerint). A Pelicans nem elit támadó csapat, ehhez párosul még, hogy védekezésben is gyengék.

A rossz hír számukra az, hogy megkapják ellenfélnek a liga legjobban triplázó csapatát, akik ráadásul 122 pontot átlagolnak meccsenként (2. legtöbb az NBA-ben), emellett pedig abszolút eltörpül, hogy Doncicék nem tudnak védekezni, hiszen csak egyetlen dolguk van: túl kell dobni az ellenfelet. A vendégeknél nincsenek sérüléssel bajlódó játékosok, jó formában vannak, legutóbb a Los Angeles Clipperst verték nagyon simán, ott megmutatkozott, mit jelent az, amikor Doncicon nincsen megfelelő védő. A Pelicansnak pedig nincsen rá embere, mert pont azok sérültek.

New Orleans Pelicans - Dallas Mavericks: Hosszabbítással - Mérkőzés tipp