Újra találkozik egymással a Grand Slam nyolcaddöntőjében a két "jó barát", ám igen komoly formahanyatlás kellene Pricetól, hogy ne legyen egyértelmű a két világbajnok mérkőzése.

Nem igazán lehet összehasonlítani eddig a két játékos elmúlt napokban mutatott formáját, első meccsen egy 95-ös átlaggal melegített a walesi, azért, hogy a következő két meccsén 110 felett dobáljon és esélyt sem adott egyik ellenfelének sem, pedig elég komoly formában lévő játékosokkal került szembe. Nyilván hosszútávon nehezen fenntartható egy ilyen játék, de bőven elképzelhető, hogy egy héten keresztül lehet így játszani. Pricenak Gary ellen valószínűleg van egy kis extra motivációja, voltak ugyanis balhék a két játékos között. Elmúlt három alkalommal nem tudta legyőzni Garyt, előtte viszont ő nyert háromszor, épp itt az ideje a mostani tendencia fordulásának.

Nem játszott ugyan rosszul Gary az átlagok alapján, ám a mutatott játék közel sem volt annyira szép, mint a 95-ös meg a 102-es szám. Duijvenbode ellen kifejezetten szenvedtek, kiszállókkal nagyon komoly gondok voltak, a 20% Price ellen nagyon kevés lesz ma. A teljesen enervált Lennon ellen ment egyedül a játék Garynek, ott 45%-on dobta a végső duplákat, egyébként inkább 25%-on játszik. Nagyjából Humphries játékához lehet hasonlítani mos Price-ét, ahol esélye sem volt Garynek.

10 nyertig menő meccsen jöhetnek azért a hullámvölgyek mindkét oldalon és simán benne van egy-egy 4-5 leges run bármelyik oldalról. Ennek ellenére nem látom jönni, hogy Price annyira összeesne és úgy gondolom magabiztosan juthat tovább a skót világbajnokon.

Price, Gerwyn - Anderson, Gary: Mérkőzés odszok - Mérkőzés tipp