Jön a szezon első Fradi-Győr bajnoki meccse, ami most picit más, mint az eddigiek, mert a Győr a szezon elején belenézett a Mosonmagyaróvár elleni pofonba. De azért is más, mert nem lesz már Elek-Ambros affér az oldalvonal mellett, mindét együttest 'új' edző irányítja, a Fradinál még sokkal inkább igaz.

Az esélyek viszont most is azt jelzik, nyerni fog a Győr. Hiába kapta el a Fradi többször a Győrt, mint én a megfázást az elmúlt években, mégis az ETO a favorit. Ez egyrészt érthető, másrészt picit mégsem, épp ezért 1.40-en én még nem láttam benne sok értéket.

A tippem inkább a gólok felé irányul. Tény, hogy a Fradi és a Győr meccse4i tudnak szenvedősek lenni, mégis úgy érzem, az FTC 30-on felül fog kapni, méghozzá minimum eggyel. A Fradi védelme azért nem az igazi. Budaörs ellen bőven 30felett kapott, attól a Budaörstől, amely épp tegnap szállt el a Kupában a második vonalas, Elek által irányított Vitézek ellen. De a 'misleny ellen 15 perc alatt kapott 11 gól sem semmi, több olyan meccs volt, ahol bőven többet kapott, mint kellett volna. A tempós kéziben ez benne van. Edwige és Tomori öregszik, amikor a Győrnél a tengelyben jön Bruna, Oftedal meg Nze Mino, és jön akárki, ugyanazt a dinamikát, mozgást meg tudja csinálni, azért Edwige és főleg Zsuzsa térdei azt már nem bírják. Kisfaludy a 2 percek királynője. Keti ha bennragad védekezésben szintén támadható, nem a védekezés az erőssége. Nem nagyon lehet rejtegetni, mert támadni fogják.

A Győr játékosai jól tudják, hogy a bajnokság azon a 2 FTC elleni meccsen múlik, és most mindkettőt illene hozni, mivel a Mosonmagyaróvár már vett el pontokat a Győrtől. Az ETO a legutóbbi BL meccsén a Bietigheim elleni 2. félidőben elementálisat játszott, azt is megmutatta, hogy egy-egy rossz félidő után is képes olyat játszani, hogy bőven összejön a 31 dugó. Ryu is kézilabdázóra hasonlított, Kristiansen 6-ig jutott, de bőven-bőven maradt a Győrben.

Volt pár igencsak izzadtságszagú FTC-Győr összecsapás, de úgy vélem, ez most nem ilyen lesz. Ráadásul Bíró mögött (mellett) most nincs Janurik, így ha netán Blani vakon lenne (nem szokott), akkor nem valószínű, hogy a padról bárki a világ legjobb lövői ellen képes 40-50%-ot hozni.

Ferencvárosi TC (n) - Győri Audi ETO KC (n): Győri Audi ETO KC (n) által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp