Egy remek szezont futó Bunting és egy ismét elég stabilan dobó Cross találkozik az alsóági elődöntőben, ahol 16 leget kell nyerni a döntőbe jutáshoz. Szerintem nagyjából 50-50 a meccs, emiatt Bunting oldalán érték lehet, ha nem is nyeri meg a meccset, de tolhatnak egy nagyon szoros meccset. Aki bátrabb, annak a Bunting győzelemben van az igazi érték, mi megelégszünk most a hendivel is.

Bunting meglehetősen nehéz csoportból jutott tovább 2 győzelemmel, Wrightot és Chizzyt komoly csatában legyőzte, míg a meglepetésember és későbbi negyeddöntős ellenfele ellen kapott csak ki, de így is megvolt a továbbjutás. Bunting rengeteget fejlődött fejben, régen az volt az igazi gyengéje, manapság nem fél annyira egy komolyabb dupla előtt és a 100+os kiszállókat is egészen magabiztosan dobja az egész torna alatt. Noppert ellen volt egy valamivel gyengébb meccse, ám Noppert full enerváltan nyomta, ott az is bőven elég volt. Cross ellen kelleni fog azért az 50% környéki kiszálló amire bőven képes, ahogy mutatta Chizzy és Buntz ellen is.

Cross ismét stabilan tolja, Aspinall ellen nagyon komoly teljesítményt nyújtott, Heta ellen már nem kellett annyira jól játszani, az ausztrál ugyanis elfáradt a negyeddöntős küzdelemre. Bunting nagyobb ellenállást tanúsíthat ma és nem is feltétlen tudja ezt megoldani Rob. Természetesen a nyert trófeái miatt ő az esélyesebb és Bunting régóta nem nyert nagy tornát, a folyamatos fejlődés és az idei forma alapján viszont bőven lehet keresnivalója Stephennek ezen a meccsen.

Bunting, Stephen - Cross, Rob: Kör hendikeppel - Hendikep tipp