Következő írásommal is maradok a K&H női kézilabda ligánál, melyből a vasárnapi játéknap egyetlen párosításával a Vasas SC - Kisvárda Master Good SE találkozóval foglalkozok. A pályaválasztók a 6., látogatóik a 7. helyről várják az összecsapást, így nem túlzó a jelző, mely szerint erős középcsapatok rangadóját rendezik ma a Vasas otthonául szolgáló Sterbinszky Amália Kézilabdacsarnokban. Ennek azért van jelentősége, mert ez a két csapat a héten már meccselt egymással a Magyar Kupa keretén belül Budaörsön és ott a szabolcsi leányok brutális verést mértek a Vasasra. A szerdai 36:24-es várdai győzelem után nem kicsit lepődtem meg a mostani találkozó induló oddsain, mert ilyen előzmény után én biztos hogy másképpen lőttem volna be az esélyeket. De óvatos duhajként, na meg ismerve a női szeszélyességet elfogadom, hogy ez tényleg egy háromesélyes mérkőzés. Viszont az akkori 60 lőtt gól után a mostani 52-es gólhatár nagyon csábítónak tűnik, ezért e mellett tettem le a voksom.

Konkoly Csabának a hazaiak vezetőedzőjének a nyilatkozataiból nekem nagyon az jött le, hogy amolyan szükséges rossznak tekintette a hétközi MK mérkőzést. Nem dőltek a kardjukba a kupameccs után, a felkészülés amúgy is a bajnoki meccsre volt és van is kihegyezve, ilyen és ehhez hasonló frázisokat durrogtatott el a szakvezető. Nos, rendben van Csabikám én mindent elhiszek, de azért egy 12 gólos sittet nehogy már megmagyarázz nekem, hogy jót tett a csapatodnak. Azt el tudom fogadni, hogy a mostani mérkőzésbe másképp állnak majd bele az angyalföldi leányok, de ez még közel sem biztosíték arra, hogy ezzel meg is nyerik a mérkőzést. A lőtt góljaik számának viszont jót tehet ez a hozzáállás, ezért is tetszett meg elsőre az overhatár.

Kisvárdán nem lihegték túl az MK sikert, bár biztos hogy nem tett rosszat a csapatmorálnak ez a győzelem. Erre utalt a mérkőzés előtti felvezetőjében Józsa Krisztián is, aki elmondta, hogy az Alba Fehérvár elleni hazai vereség után nagyon fontos volt számukra az azonnali javítás lehetősége. Mivel ez megtörtént most ebből kell erőt meríteniük a sikeres folytatáshoz. Az esély megvan rá, az út be lett járatva most már csak élni kell a szerdán szerzett lélektani előnnyel.

Mivel az utóbbi időben elég jól és eredményesen működik a vendégcsapat támadójátéka, ezért egy 28 lőtt gólt simán el tudok képzelni a Juhász Gréta vezette támadószekció neve mögött. A hiányzó mennyiséget a hazai pálya előnyét élvező Vasas hozzáteszi.

Vasas SC - Kisvárda (n): Gólok száma - Felett/alatt tipp