Nem sok izgalom maradt az Európa-bajnoki selejtezők hétfői játéknapjára, de én ebből a kevésből szerettem volna tőkét kovácsolni. Nem titok a szlovén - kazah találkozó volt a célkeresztemben, azon belül is a vendégek gólszerzése, de "véletlenül" rátaláltam egy olyan tippre, mely hasonló oddson játszható és talán biztosabbnak tűnik. Ez pedig nem más, mint az Albánia - Feröer-szigetek mérkőzés legalább két gólos hazai győzelme. Nem egy kézlegyintéses tipp ez sem, mert az E-csoport utolsó körére az már biztossá vált, hogy Albánia kijutott az EB-re. Sőt, elég csak 1 pontot szereznie a mostani találkozón a csoport elsőséghez. Ettől függetlenül én vállalom a kockázatot, hogy ezt a mérkőzést nem engedik el ilyen szintre és megpróbálják egy nagy gólarányú győzelemmel kiszolgálni fanatikus szurkolóikat.

Igazi telitalálatnak bizonyult az albán szövetség részéről Sylvio Mendes Campos Júnior év eleji kinevezése a szövetségi kapitányi posztra. Bár bemutatkozó tétmérkőzését még a selejtezősorozat elején vele is elvesztette az albán válogatott Lengyelországban, de azóta szárnyalnak a balkáni ország legényei. Ennek eredménye a már fentebb említett EB részvétel és az, hogy mára csak annyi dolguk maradt, hogy szépen búcsúzzanak a tiranai Air Albania Stadion 22 ezres közönségétől. Ebben főszerepet vállalhat a mi általunk is jól ismert Myrto Uzuni vagy személyes ismerősöm Jasir Asani, aki már 3 találatnál jár a selejtezősorozatot illetően. Rajtuk kívül csak jó és még jobb játékosok alkotják az albán keretet, akik zömében top ligákban pallérozódnak hétről-hétre. Hazai környezetben hibátlanok és még gólt sem kaptak az EB-selejtezők alkalmával. Nem tartom valószínűnek, hogy ezt a mérleget pont a mostani ellenfelük tudná elrontani.

Bár az előző mondatomhoz azt azért hozzátenném, hogy kétségtelenül feljövőben van a feröeri labdarúgás. Klubszinten ennek már mi magyarok is érezhettük a hatását, válogatott szinten pedig ez egyenlőre abban jelentkezik, hogy nem verik Őket minden meccsen agyon. Sok kárt ugyan nem okoztak ellenfeleik hálójában, de hét mérkőzésen csak 13 gólt kaptak, tehát nem a legkellemesebb ellenfél a feröeri a kis csapatok közül. Most egy nagyságrendekkel erősebb válogatott ellen kellene helytállniuk Hakan Ericson legényeinek, amit csak egy tisztes vereség formájában tudok elképzelni velük kapcsolatban.

Az odavágón 3:1-re nyert Albánia. Ezzel az eredménnyel most is kiegyeznék.

Albánia - Feröer-szigetek : Ázsiai hendikep - Asian Hendikep tipp