Nafene, bár követem a női euroligát, őszintén szólva nem volt meg, hogy a Diósgyőri VTK női csapata az Euroligában eddig 5/5-nél tart, és nem vereségről, hanem győzelemről beszélünk. A Diósgyőr a Zaragozát és a Schio-t is megverte, a többi együttes pedig eléggé lefelé lóg ki ebből a nyolcasból. A Fenerbahce meg egészen más kategória, a török klubnak olyan kerete van, hogy ha két csapatot indíthatna, mindkettő simán a Final Fourba jutna. A Fenerrel még nem játszott a DVTK, ahogy a mostani ellenféllel, a Valencia BC-vel sem.

Az esélyek alapján a DVTK a favorit, ám nem sokkal. Az a 2-3 pont igazából talán a hazai pályának és az eddigi teljesítmények szól. Viszont az az 5/5 azért csalóka. Jó a DVTK, de nem ennyire. Aho Nina pl. extrát játszott sok meccsen, ő azért nem volt korábban ennyire biztos kezű befejező, itt az EL-ben viszont egész sok meccsen alig-alig hibázott. Egyszerűen nem hiszem, hogy nála a forma tartható, bár elvileg miért ne?

A Valencia érdekes csapat, mert ha az ausztrál Allen nevét említjük, meg Alba Torrens nevét, aki követi a női kosárlabdát, vagy követte az elmúlt évtizedben, az jól tudja, milyen kaliberű spílerek. Igen ám, de Allen komoly sérülésből tért vissza, Torrens meg nem lesz fiatalabb, egyre ritkább az extra meccs nála.

Én attól tartok, ez kevésbé lesz szép meccs. Ha kevés pontos találkozó lesz (én arra számítok), akkor az talán a Valenciának kedvezhet. Spanyoloknál sűrűn elfordul ilyen 120 pont körüli meccs, ahol szenvednek 38-39. percen t, aztán az utolsó 2-3 támadás dönt. Ebben pedig akár Torrens, akár Allen tud extrát nyújtani, elvégre is klasszisok mindketten. A spanyol padról nagyságrendileg 10 ponttal érkezik több itt az EL-ben, ez is lehet faktor.

Meg eleve a nagy számok törvénye, tényleg egész jó a DVTK, de azért az elég furán nézne ki, ha hat meccsből hatot nyerne az Euroligában. Szenvedős, szoros meccset várok, ahol tényleg akár egy labda is dönthet a végén.

DVTK Miskolc (n) - Valencia BC (n): Hendikep - Hosszabbítással - Hendikep tipp