A 2023-mas PDC Players Darts Cahmpionship Finals nevű tornán, ami három napig tart, a második játéknap következik.

Gary Anderson és a Dimitri van den Bergh már a 2. körben összefut, az esélyek pedig az mondatják velünk, a Flying Scotsman nyrni fog. Az, ahogy Anderson ebben az idényben játszik, az tényleg azokat az éveket idézi, amikor világbajnok tudott lenni. Anderson nem kedvetlen, élvezi a játékot, megfiatalodott ő is, és a játéka is. Nem hallani azokról a sérülésekről, hátfájdalmakról sem, amelyek a korábbi idényeket jellemezték.

Dimitri van den Bergh annyira erős szezont nem fut, ha a világranglistát nézzük, a közvetlen top mögött azért ott van ő is, és ha a vb-re gondolunk, azért egy top4 mondjuk tőle sem lenne idegen.

Mindkét játékos elég nehéz ember, volt nekik is olyan meccsük, ami picit balhés volt, de ez csak rizsa.

Most az igazi kérdés az, hogy Anderson Beaton elleni formája az csak napi forma volt, és ma már űrdarts lesz, vagy az a 'teljesítmény' elbizonytalanítja még őt is, és átgyűrűzik a mai napra. Mert ha csak a számokat nézzük Beaton ellen, az annyira nem rossz. De nézve a meccset, annyira emberinek tűnt, hogy az mostanában Anderson meccsen nem nagyon volt elképzelhető. Kezdve a CooHand elleni meccsekig, amit az előző tornán tolt, már az fura volt, ha nem két triplát dobott tömegnél. Itt meg a tömeg még úgy-ahogy, de amit ő és Beaton is műveltek duplán... Rontott kerekítő nyilak, szóval nem volt meg a skót játékában az erő.

Van den Bergh egyébként -ha a száraz átlagot nézzük- ugyanazokat a számokat hozta kb. de ő is tud jobbat.

Andersonnál egyébként lehet zavar a rendszerben, és kellene valami új szoftver, mert tegnap kétszer nem figyel arra, hogy kiszállóra jöjjön le, és rossz szektort támadott. Ráadásul az stílusában meg az is benne van, hogy lesz egy-két kipattanó nyila, ilyen rövidke meccsnél egy elrontott kerekítés, egy kipattanó nyíl meccset is eldönthet.

Anderson, Gary - van den Bergh, Dimitri: Kör hendikeppel - Hendikep tipp