Sascha Zverev felemas even van tul. Egyreszt a salakszezonban idonkent megallithatatlannak tunt, osszesen nyert harom tornat, koztuk egy Masterst, es megiscsak a vilagranglista 5. helyezettje 21 evesen. Ugyanakkor a lecet nagyon magasra emelte, sokan mar vilagelsonek vartak 2018-ra, de meg mindig nem sikerult nagyot domboritania egy GS-en hogy komolyan celba is vegye. En azt mondom ne legyen/legyunk telhetetlenek, van meg ideje, meg fogja csinalni - foleg Lendl mellett. Ezt a felemas produkciot hozta el Londonba is. Cilic ellen borzasztoan jatszott, a horvat luzerkedese kellett ahhoz hogy 1-6 helyett Zverev szett legyen belole, de kuzdott, fejben erosebb volt es megoldotta kettoben. Djokovic -csal 4-4 -ig tartotta a lepest, sot, akkor akar a breket is megcsinalhatta volna, de ott a szerb volt erosebb, es meg is torte a fiatal nemetet (mondjuk kit nem tort meg az elmult fel evben?). Ezzel a 2-2 -es szettallassal is jo helyzetben van, barmilyen gyozelem tovabbjutast er szamara Isner ellen (sot, ha Djoko nyer Cilic ellen, egy szett is eleg lenne, de az a meccs kesobb lesz, nem erdemes ezzel szamolni.)

Isner elete legjobb szezonjan van tul. Szokasatol elteroen a nagy tornakon teljesitett a legjobban, elete elso Masterset nyerte Miamiban, Wimbledonban es az US Openen oriasi csatakat vivott es jutott a legjobb 4, illetve 8 koze, igy ismet betort a top tizbe, visszalepeseknek koszonhetoen pedig eloszor jutott ki a vb-re. Emellett szeptemberben megszuletett elso gyermeke, igazi amerikai happy story az idei eve. Ertheto modon ki is hagyott par tornat, es amiken ott volt, sem jatszott igazan jol. A nagy menetelesek es az otthoni tortenesek lathatoan kifacsartak minden teren, teljesen elkeszult az erejevel igy a szezon vegere. Hogy tenyleg ne a tenisz korul forogjon minden gondolata, arrol egy sajnalatos halaleset tehet, egyik legjobb baratjat par nap kereses utan holtan talaltak kedden. Djokovic elleni sima vesztes merkozese nem is igazan mervado, de Cilictol 7-6, 3-3 utan kikapott, zsinorban harom breket kapva. Hogy faradtsag vagy a kulso korulmenyek miatt jott ossze ez a karakteridegen brekozon, nem tudom, de az biztos hogy nincs a topon az amerikai.

Zverevnek ezt a helyzetet - bar csunyan hangzik, de - illene kihasznalni. A szervakkal tudja tartani a lepest, hatulrol pedig biztosabb jatekos (nem elfelejtve hogy a boritas is eleg lassu, ami neki kedvez), tehat amugy is jobb teniszezonek szamit, ezt a h2h is mutatja. 4-1 a nemet javara, az az egy vereseg az idei miami dontoben szuletett, ahol Isner a hazai kozonseg tamogatasat elvezve eksztazisban jatszott. Arrol nem is beszelve hogy egy Alex szett az amerikai kedvet vegkepp elveheti, tekintve hogy Big John csak egy 2-0 -val kerulhet remenytkelto helyzetbe. Nagy betli lenne ha nem a nemet nyerne.

Zverev, Alexander - Isner, John: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp