Az OTP Bank Liga 14. fordulójának záró találkozóját Székesfehérvárott rendezik, ahol a Fehérvár FC fogadja a Kecskeméti TE csapatát. A formatáblázat alapján mind a két csapat jó szériában van, ezért rangadó jellegű találkozó várható a Sóstói Stadionban. Viszont ha az eredmények mögé nézek, akkor azt kell mondjam, hogy a pályaválasztó csapat utóbbi eredményei értékesebbek, riválisuknál nehezebb ellenfelek ellen gyűjtötték be Őket. Ehhez még társul egy kifejezetten impozáns és eredményes hazai mérleg a fehérváriak részéről, tehát az én tippem ide Kodro-ék minimum duplázása a találkozón.

A sportfogadas.org főoldalán kapunk egy nagyon jó cikket a találkozó felvezetéseként, ezért én az abban leírtakat nem is ismételgetném. Viszont a Ferencváros elleni fehérvári győzelemre kénytelen vagyok kitérni, mert ugye ezt megtette a vendég KTE is két fordulóval ezelőtt. Igen ám, de amíg a Fehérvár egy futball mérkőzésen, ráadásul idegenben győzte le a bajnokaspiránst, addig Szabó Istvánék egy iszapbirkózáshoz hasonlító sportágban diadalmaskodtak a zöld-fehérek felett. Erre utaltam a bevezetőmben a győzelmek értékét vizsgálva, na meg arra, hogy egy Kisvárdát megverni kínkeservesen nálam nem bír akkora értékkel, mint egy Fradit legyőzni idegenben.

Amellett sem mennék el a tippemet tekintve szó nélkül, hogy a Fehérvár a legjobb hazai csapatok egyike, akik oroszlánbarlanggá emelték újra a Sóstói Stadiont. A hét meccsen lőtt 20 találatukat nem kell különösebben megmagyarázni. Mint ahogyan a kecskemétiek idegenbeli mérlegét sem kell különösebben megmagyarázni. Ha elhagyják a várostáblát finoman fogalmazva is becsinálnak a naciba. Tavaly azért acélosabbak voltak a lilák még vendégségben is, és még így is belenéztek egy 2:1-es vereségbe az első fehérvári fellépésükön.

Hosszú, szisztematikus, nem minden akadályt nélkülöző munkával Bartosz Grzelak megtalálta azt a játékrendet, melyben a legeredményesebbek tudnak lenni. Ennek mi szurkolók csak örülhetünk, mert ebben a taktikában benne vannak a gólok. Most már ismét van hitele a hazai szakvezetőnek, úgy a csapata előtt, mint a szurkolóik előtt.

Ezért gondolom én úgy, hogy Kodro, Kalmár vagy éppen Kastrati villanásaival ma is berámolnak legalább két gólt a vendégként gyenge teljesítményt nyújtó KTE hálójába.

MOL Fehérvár - Kecskeméti TE: MOL Fehérvár által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp