Kiesési rangadót rendeznek a Bundesligában vasárnap délután. A jelenleg 13.helyen álló újonc Heidenheim fogadja a Bochum együttesét. A mérkőzés esélyesét nehéz lenne megtippelni, inkább a gólokra való fogadás tűnik jó opciónak.

Schmidt csapata ahogy várni lehetett piszok nehéz szezon elé nézett a bennmaradást illetően. Egyértelműen az látszik hogy saját közönségük előtti meccsek eredményei lehetnek a döntők, ugyanis a csapat idegenben teljesen súlytalannak bizonyul. A Voith-Arenaban lejátszott öt eddigi meccsükből hármat is megnyertek, közte az egyik legkedvesebb a bombaformában levő Stuttgart 2:0-ás legyőzése volt nemrégiben. Az előző fordulóban ugyan kikapott a csapat a rekordbajnok Bayern Münchentől, de komoly hátrányból tudtak talpra állni és abszolút büszkék lehetnek magukra, amiből a mai meccsre erőt meríthetnek. Pocsék védelmüket jól orvosolják azzal hogy három német gólfelelősük is előkelő helyen áll 5-5 góllal a góllövőlistán. Meccseik így általában nagyon szórakoztatók, 4 gólos átlagot hoznak. Nem engedhetik meg maguknak azt a luxust hogy egy olyan csapatot ne verjenek meg akiket valószínűleg maguk mögé kell utasítaniuk a végén ha szeretnének bennmaradni. Ennek megfelelően jöhet a jól bevált taktika, megpróbálni eggyel többet lőni mint a Bochum fog, mert a vendégek gólja is szinte biztosra vehető esemény..

A Bochum 10 meccset várt arra hogy végre megszerezze első győzelmét. A Darmstadt elleni siker komoly fordulópont lehet, amit a Köln elleni meccsük is valahol alátámaszt ahol ugyan csak 1:1-vel zártak, a 3.64-es xG komoly fölényt mutat. Ha jobban koncentrálnak a befejezéseknél, ma jó esélyük lehet javítani kicsit a gólszerzési mutatóikon. A legutóbbi öt meccsükre már büszkék lehetnek, csupán a Freiburg tudta őket nehezen legyűrni, ellenben például a Lipcsétől is pontot raboltak. A hazaiakkal ellentétben náluk egy rakat sérült nehezíti a dolgukat, felforgatott védelmük így újra akár többször is kapitulálhat.

Mindkét csapat győzelemre kell játsszon ami egy jó meccset ígér. Szerintem minimum négy gólt látunk.

Várható kezdő 11-ek:

Muller; Traore, Mainka, Gimber, Fohrenbach; Maloney, Theuerkauf; Dinkci, Beck, Beste; Kleindienst

Riemann; Gamboa, Masovic, Schlotterbeck, Bernardo; Losilla, Stoger, Osterhage; Asano, Hofmann, Daschner

Tipp: 2-2

1. FC Heidenheim - VfL Bochum: Gólok száma - Felett/alatt tipp