Mindenki azt várja már, hogy mikor pukkad ki a Girona.

Ők azonban köszönik szépen, még nem terveznek alábbhagyni a fantasztikus teljesítményükből. Jelenleg a liga legjobb formában lévő csapata a hazai együttes, az elmúlt 10 találkozójukból 9-et behúztak, csak a Real Madrid ellen szaladtak bele egy vereségbe. A legtöbb szakíró, illetve hozzáértő (lol) személy teljesen esélytelennek tartja a végső győzelemre a csapatot, természetesen a Leicester United csapatával példálózva, miszerint a Rókák akkor sokkal könnyebb helyzetben voltak, és akkor minden adott volt egy csodához. Ez teljes mellébeszélés, ugyanúgy meg kellett előzni a nagy hatost, akik bár valóban gyengélkedtek, semmi nem indokolta Vardyék bajnoki címét. Akkor most miért ne húzhatná be a katalán klub? Az Atlético Madrid csak Griezmannban bízhat, a Realnál rengeteg a sérült, túl sok feladat hárul Bellinghamre, s a Barca sem a régi már, és ott is gyűlnek a sötét felhők. Jót tenne a mai modern futballnak egy újabb nagy csoda, és a Girona nagyon jó úton jár a csodatétel felé: ha legyőzik a Bilbaot ismét vezethetik a bajnokságot. Hazai pályán rendkívül jól megy a szekerük, az elmúlt 2 hónapban 2-szer is összejött nekik az öt rúgott gól (de idegenben sem kell félteni a gárdát). Hiába a rengeteg sérült is, úgy látszik semmi nem tudja megállítani a csapatot: Dovbyk bombaformában, és amíg több gólt lőnek, mint amit kapnak addig a védelmet sem fogja dorgálni senki, pedig ott azért vannak gondok rendesen.

A Bilbao ezeket a réseket használhatja ki majd, a széleken nagyon sebezhető ez a Girona, főleg a komoly sérüléshullám miatt lesz reális esélye a vendégeknek a gólszerzésre, a sebességbeli különbségek biztosan kijönnek majd.

Két félelmet nem ismerő, nem alibifocit játszó alakulat találkozóján természetesen gólok várhatóak! Remélhetőleg mindketten partnerek lesznek ebben: a Girona védelme foghíjas, a Bilbao meg nem arról híres, hogy kapott találat nélkül megússza az összecsapásait...

Tipp: 2-2

Girona - Athletic Bilbao: Mindkét csapat gólt szerez - Igen/Nem tipp