Két komoly feljutási esélyekkel rendelkező csapat összecsapása - nehéz jóslatokba bocsátkozni.

A Vasas egy teljességgel érthetetlen gólzáporos összecsapáson van túl - azzal a Haladással sikerült 3-3-at játszaniuk, akiknél óriási káosz uralkodik: a játékosok már szeptember óta nem kaptak fizetést, nagyjából azóta nem sikerült felmutatniuk győzelmet sem... Szóval akárhogy is, a fővárosiak három kapott góljára nem igazán van magyarázat, ezen mérkőzés előtt összesen kaptak tizenötöt, 14 forduló alatt, ami egész kemény mérleg, csak az ETO és a Nyíregyháza tudja túlszárnyalni ezt az arányt. Ehhez képest a végén még örülhettek az egy pontnak is, pedig az elmúlt 15 meccsükön csak egyetlen egyszer kényszerültek megízlelni a vereség ízét, még a Kozármisleny ellen. Érdekes egyébként, hogy ez a 4, már említett csapat mennyire kiemelkedik a magyar második vonalból, lesznek itt még ádáz harcok a feljutást illetően. Ha a végkimenetelt illetően nehéz is megjósolni az eredményt, akkor nézzünk el a gólok irányába. A Vasas otthon bivalyerős, és a gólok is szépen jönnek, még az erősebb ellenfelek ellen is, igaz a Nyíregy elleni 3 gólnál nagy segítség volt a vendég piros. A Gyirmót ellen is csakugyan sikerült 3-at begyötörni, a sárga-kéket elfogytak a végére. Meglepő módon eddig mindössze kettő csapat tudta 2 gól alatt tartani Radóékat: a Budafok és a Csákvár.

Most azonban az ETO is megálljt parancsolhat: az 1960-tól 2015-ig megszakítás nélkül élvonalban szereplő kisalföldiek az egyik legesélyesebbek a második vonal bajnoki címére. Kiváló érzékkel válogatott légiósok, és eredményes játék párosul Munoz szakértelméhez. A Debrecen elleni kupameccsen is megmutatták, hogy simán pariban van ez a gárda az NB1-es színvonallal, bár ha összejön az élvonalbeli szereplés akkor még biztosan fog ez a csapat erősödni. A zöld-fehéreknek az elmúlt 2 hónapban csak a Siófok tudott legalább 2 gólt lőni tétmeccsen, a védelem egyre olajozottabban működik, főleg az argentin Vera mutat parádés formát.

Hiába a tévés meccs, itt nem várható közönségszórakoztató játék: brusztolás, defenzív felfogással felvértezett csapatok csatájára lehet számítani, itt még elégedett is lehet mindkét fél az 1 ponttal. A gól nélküli meccs sem elképzelhetetlen, de arra elég komoly esély mutatkozik, hogy 2 találat alatt tartsák a Vasast Bumbáék.

Tipp: 0-1.

Vasas - Győri ETO: Vasas által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp