Két, botrányosan gyenge formában lévő együttes találkozik egymással a ma délutáni olasz Serie A-s mérkőzésen. Az egyik csapat tizenegy, a másik pedig nyolc mérkőzése nyeretlen, ráadásul mindketten kiestek időközben az Olasz Kupából is.

Olaszország lévén hatalmas volt a mozgolódás mindkét együttesnél az átigazolási piacon, ami meg is látszik az eredményeken. A Verona szerencséje, hogy nagyon sok gyenge együttes van idén a ligában, így simán van esélyük a bent maradást kiharcolni, de ehhez lassan el kell kezdjenek újra mérkőzéseket nyerni. Azért kevesen gondolták volna, hogy a szezon elején aratott zsinórban három győzelem után 3 hónapnyi ínség következik, de így lett. Az Empoli után legyőzték a Romát is a bajnokság első két fordulójában, most viszont zsinórban hat vereségnél járnak. Teljesen szétesett az együttes, vélhetően az öltözőben is vannak gondok, nagy kérdés, hogy az edzővel is milyen a kapcsolat. Az, hogy a csapat edzőjét mikor fogják elküldeni jó kérdés, megkockáztatom, hogy a nyáron kinevezett Marco Baroni utolsó mérkőzése lehet ez a mai. Baroni és a Lecce útjai azért váltak el, mert nem tudtak megegyezni a szerződéshosszabbításról, most viszont újra munkanélkülivé tehetik. Kötve hiszem, hogy ilyen gyenge szereplést sokáig elnéznének neki.

A Lecce valamivel jobb szezont fut, 3-5-4-es mérlegük nem olyan rossz, legutóbbi mérkőzésükön ikszeltek a Milannal, amit a sírból hoztak vissza. Az az előző mérkőzés adhatott nekik egy kis önbizalmat, azt gondolom, hogy jó esélyük van a pontszerzésre, illetve a győzelemre is.

Nem olyan ritka az, hogy legyen legalább 3 gól a csapatok mérkőzésein, legalábbis a bajnokságban. Az elmúlt pár hónapot figyelembe véve 50-50 az ilyen mérkőzésen száma, és amúgy sem hiszem, hogy bármelyik együttes megelégedne ilyen ellenféllel szemben az egy pontnak. 3 gólt várok, 2-1-es eloszlásban.

Hellas Verona - Lecce: Gólok száma - Felett/alatt tipp