A várakozásoknak megfelelően az 5. forduló előtt még semmi nem dőlt el a halálcsoportban, nyitott minden fontos kérdés: egyetlen továbbjutó csapat kiléte sem ismert még.

Az F csoportban minden gárda több arcát mutatja és rendkívül érdekes eredményeken vagyunk túl, a Newcastle United hazai pályán tönkreverte a PSG-t, ugyanakkor a Borussia Dortmund kétszer úgy náspángolta el az angolok, hogy még gólt sem tudtak szerezni. A párizsiak otthon semmi esélyt nem adtak a Milannak, idegenben viszont már kiegyenlítettebb volt a küzdelem, de kikaptak a franciák. Ezeket a történéseket szem előtt tartva teljesen esélytelen jóslatokba bocsátkozni a kimenetelt illetően. A fővárosiak csapatában sok a hiányzó, többek között Mbappé, Kimpembe, és Marquinhos sem áll a csapat rendelkezésére. A Ligue 1-ban szokás szerint csak annyit présel ki magából a csapat, ami feltétlenül szükséges, így vezetik a pontvadászatot (egyetlen egységgel) bár ez a taktika már számtalanszor visszaütött (2021-ben például így lett bajnok a Lille). Idén a Nice lehet egyedül veszélyes rájuk, a piros-feketék még mindig veretlenek, és 4 gólt (!) kaptal 13 meccsen.

A Szarkáknál már sokkal sz@rabb a helyzet, ők egy kezdőcsapatra való nem nevezhető játékost tudnak felmutatni: a teljesség igénye nélkül Barnes, Botman, Burn, Murphy, Targett, Tonali, Willock és Wilson sem játszhat. A semmiből húztak elő egy fantasztikus teljesítmény az önmagára találó Chelsea ellen (4-1), előtte a Bournemouth ellen jött egy kínos 2-0-ás vereség.

Talán a hazai pálya előnye a PSG felé billentheti a mérleg nyelvét, nyugodt szívvel nem húznék be egyest a találkozóra. Annyi meglepő underes meccs után végre jöhetnek az overes összecsapások a csoportban: Kolo Mouani, Ramos, Isak, Almiron és a többiek remélhetőleg összekapják magukat és szórakoztatják a nagyérdeműt egy góldús összecsapással.

Tipp: 2-2

Paris SG - Newcastle United: Gólok száma - Felett/alatt tipp