Rajtol a 2023-mas női kézilabda világbajnokság, méghozzá három helyszínen űzik majd a csajok. Dánia, Norvégia és Svédország közösen rendezi a tornát, jó kis északi, skandináv torna, ahol az esélyek ismerősek. Norvégok, dánok és franciák, aztán jön a második vonal, ahol mondjuk ott vannak a svédek, majd a többiek. Dél-Korea és Ausztria igazi középcsapat, a jobbak dolgába nem szólnak bele, ugyanakkor a Kazahsztán-Paraguay-féle resztlitől azért mérföldekkel jobbak.

A papírforma alapján a C csoportból Norvégia felfelé, Grönland lefelé lóg ki. Utánpótlás tornán láttam pár grönlandi csapatot, de az u kategóriát sosem szabad keverni a felnőttel, mi már csak tudjuk. U17-től 20-ig mindent nyerünk, aztán felnőtt szinten kampó...

Dél Korea legismertebb játékosa Ryu, aki a Győrben rontja a levegőt, úgy minden 5. meccse értékelhető, de ha a válogatott mezét magára húzza, más játékossá válik. Ott igazi szupersztár, győrieknél egy munkásruhás melós. Én a tippnél igazából a stílusban hiszek, mert ahogy Ausztria, úgy Dél-Korea is a játékos kézi híve.

A koreaiak fiatal csapattal jönnek, egy svéd edzővel, de igazából én azt várom tőlük, amit várni lehet. Játékügyes csajok, em zavarja őket a labda, mernek játszani, és támadásban kreatívak. Védekezésben viszont lesznek gondok, ott a kg-ok és a cm-ek is számítanak. Nem is feltétlenül majd Ausztria ellen, de akár már itt is.

Ausztriát én kedvelem mint csapatot, szimpatikus társaság, akár a ffi, akár a női csapat. Itt van Frey, kiváló játékos, aztán itt van Kovács Patrícia, két kiváló irányító, gólerős játékos. Aztán az overre nekem garancia Herbert Müller mester is, az osztrák mester, szintén nem a szöszmötölős játék híve. Azt osztrákok felkészülési meccsen mérgezett egér módjára közlekedtek, Romániával már 76 gólos meccset toltak, előtte a svájciakkal 66-ig jutottak. Velünk októberen játszottak 66 gólos meccset.

Én úgy vélem, itt az első meccsen lesz lendület, lesz játékkedv, simán 65-70 közé lövöm őket.

Dél-Korea (n) - Ausztria (n): Gólok száma - Felett/alatt tipp