Sokáig hezitáltam mely tippel búcsúzzak novembertől, de a fogadóirodák odds mozgása a segítségemre sietett, ezért az újdonsült norvég bajnok FK Bodø/Glimt Európa Konferencia Liga találkozóját választottam a svájci FC Lugano ellenében. A találkozót a Bodø otthonául szolgáló Aspmyra Stadionban rendezik, melynek műfüves talaja inkább a hazai esélyek felé billenti a mérleg nyelvét. Ha ehhez hozzáveszem még a vendégek számára szokatlan zord norvég hideget, akkor azt kell mondjam a külső körülmények a hazai sárga-feketék esélyeit növelik. De erre tippet nem lehet alapozni és én nem is teszem. Van ott egy jó csapat is, akik egy esetlege győzelemmel 100%-ig biztosíthatják maguknak az EKL "D"-csoportjából a továbbjutást.

Egy Lugano elleni idegenbeli döntetlennel és egy FC Brugge elleni hazai vereséggel nyitotta csoportkörös küzdelmeit Kjetil Knutsen csapata, melyet egy Besiktas elleni oda-vissza győzelemmel korrigált. A csoport többi eredményének a tükrében ez a török verés a már említett helyzetbe hozta Őket. Nemzetközi porondon senkit nem szabad leírni, de úgy gondolom, hogy a mostani pozitív energiával feltöltődött Bodø/Glimt képes győzelemmel lehozni a mai mérkőzést. Nélkülözhetetlen sérültjük nincs és a bajnoki cím birtokában Knutsen is úgy rotálta a csapatát, hogy két nagyágyúja, Faris Moumbagna és Amahl Pellegrino kellően friss legyen a mostani találkozóra.

A sérült listát tekintve Mattia Croci-Torti Luganojánál már árnyaltabb a kép. Nemcsak azért mert kellően hosszú, hanem azért is, mert pár játékos a listáról akár most is szerepet kaphatna ha egészséges lenne. Nem volt véletlen, hogy az utóbbi időben a fekete-fehérek belekerültek egy negatív spirálba. Bár legutóbbi bajnokijukon kiütötték az Yverdon alakulatát, de nem biztos, hogy ezzel minden viszontagságuk megszűnt. A csoportkör előző mérkőzésén meggyőző vereséget szenvedtek a Club Brugge csapatától (oda-vissza). Most is valami hasonló végeredményre számítok.

Ha elkapják a fonalat a hazaiak, akkor nagyobb arányú vereségbe is belenézhetnek a svájciak. Én csak egy szolid két gólos győzelmükben bízom lebiztosítva.

Bodø/Glimt - Lugano: Ázsiai hendikep - Asian Hendikep tipp