Az idei Európa Liga egy elég érdekes sorozat, hisz alig-alig van még olyan csapat a mezőnyben, amely fix továbbjutónak számít. Persze annyiban mégsem érdekes, hogy itt az igazán neves csapat általában a B együttessel játszanak, akik a fontos mondjuk PL-meccsen csak cserebogarak, míg a kevésbé neves csapatok pedig az A együttessel játszanak, hátrébb szorítva a prioritásban pl. a bajnokságot, ahol ugye még lehet majd javítani.

A Bayer Leverkusen viszont üde kivétel, hisz eddig hibátlan, négy meccséből négyet megnyert az EL-es csoportjában, így nem meglepő, hogy már fixen továbbjutónak számít. A svéd Hacken épp az ellentéte, hisz négy meccséből mind a négyet sikerült elveszíteni. Épp a Leverkusen elleni első körös 4-0-ás zakó adta meg az alaphangot, megalapozta a szereplését. Onnantól aztán lavina, Molde és Qarabag csapatai ellen is zakó.

Maradt a tisztes helytállás, mint opció, hisz a norvég és azeri ellenfél is már 6-6 ponttal bír. A Hacken a bajnoki szereplését letudta nagyjából 20 napja. Onnantól aztán edzéssel és barátságos meccsel próbálták magukat a srácok valamilyen szinten edzésben tartani, de hogy csöppet sem hiányzik nekik még ez a két EL-meccs, az zicher.

De úgy vélem, a német srácoknak sem annyira. Idegenbe kell utazni, nem is épp kellemes helyszínre. A svédeknél majd -3 és -6 közötti hőmérséklet lesz, ha a net igazat 'mond'. Ott aztán a labda kőgolyó, én amatőrként is mindig ezeket a téli, jó hűvös, hidegben játszott meccseket utáltam, ahol baromira nem érezni a labdát, meg kb semmit.

Az én tippem, hogy a svédek próbálnak túlélni, a németek pedig azon lesznek, hogy felesleges sérülést ne szedjenek össze. Az meg nem kérdés, hogy a Bayer a B csapatával játszik, hisz hétvégén a Dortmund ellen meccselnek, az a találkozó számít igazán ez kevésbé.

BK Häcken - Bayer Leverkusen: Ázsiai hendikep - Asian Hendikep tipp