Szenegál, Kamerun, Kongó és Angola. Ez a négy csapat jutott ki Afrikából. Nekem pl. hiányzik Tunézia, de Chebbah velem együtt öregszik, mint ahogy azok a játékosok is, akik Tunéziát magasabb szinte emelték.

Csak fekete afrikai csapatok vannak is, és küzdenek ezen a tornán. Kamerum és Kongó annyira nem faktor, Angola bizonyított a franciák ellen, Guilaóékat azért általában illik komolyan venni. Szenegál nekem picit sötét ló. Az Afrika Bajnokságon az elődöntőben rendezték a döntőt, hisz Szenegál küzdött Angola ellen, és kapott ki nüansznyival. Ezzel bukta az Olimpiát, legalábbis első körben.

Szenegálnak az első tornája a 2019-es volt, mármint világbajnokság, emlékszem, fater épp akkor volt kórházban, és a folyosón kocka TV-n néztük a meccseket. Ő végül meggyógyult, de talán pont az extrém helyzet miatt az a vb egészen beégett nekem.

Szenegál ott egy mostanitól gyengébb kerettel is helyt állt, mint debütáns. Montenegró ellen pl. a nyitómeccsen az első félidőt még meg is nyerte, 15-14 arányban. Azért a különbséget érezzük, Montenegró tegnap Kamerun ellen 25 percig nem kapott gólt. Niombla, aki korábban a francia válogatottal vb-t nyert, így 33 évesen úgy döntött, hogy ha már a gallokhoz nem fér be, Szenegál csapatát még erősíti egy-két tornán. Tele van ez a csapat a francia bajnokságban edződő és játszó játékossal. Így azért nyílván van egy alap képzettség, a francia bajnokságban azért van színvonal. Ellentétben a pici dél-amerikaiakkal, mint Chile vagy Paraguay, azért Szenegál játékosai nem picik. Megvannak súlyban, ahogy centikben is, és dinamikában is erősek ezek a lányok. Egyértelműen a hibákat kell nekik redukálni, ha ez nem lesz extrém magas szám, szerintem ez egy igen erős tipp. Szenegál azért nem reménytelen csapat, hiába fürödtem be az első két nap kb minden kézi-vb-s tippel, ebben ettől függetlenül 100%-ig bízom.

Horvátország (n) - Szenegál (n): Szenegál (n) által szerzett összes gól száma - elsõ félidõ - Felett/alatt tipp