A lengyelek a papírformának megfelelően simán verték Iránt az első kanyarban, a kis japánok pedig majdnem megverték a németeket nagy underdog-ként (4 és 5 között mozgott a szorzó a győzelmükre).

Na de nem a semmiből jött azért ez a remek japán kézi az első fordulóban... az ázsiaiak évek óta okosan, átgondoltam építik fel kézilabdájukat mind férfi, mind női vonalon... lépésről lépésre, európai szakemberek bevonásával... és bizony meg is látszik rajtuk, rengeteget fejlődtek az elmúlt évek során...

Látva a sorsolást és a csoportokat, ez a meccs kulcsmeccs számukra, hiszen a középdöntő csoportba mindenképp szükségük lesz az innen még vihető 2 pontra, amihez le kell győzniük ma a lengyeleket... erre pedig meg is van minden sanszuk.

Azt láthattuk, hogy a (véleményem szerint) a lengyeleknél jobb játékerőt képviselő német együttesnek is komoly fejtörést okoztak a villámgyors ázsiai hölgyek... nyilván fizikálisan nem akarnak velük versenyezni, de olyan labdajáratásokat csinálnak néha, hogy konkrétan azt se tudja az ellenfél, hogy hol a labda... Szerintem a lengyelek kevésbé fogják tudni kezelni ezt, mint a rutinosabb és minőségibb német játékosok. Sőt, igazából már a németeket is verték volna a japánok, ha egy kicsit nem tisztelte volna túlságosan a játékvezetői páros Bölkéket.

Hogy a lengyelekről is essen pár szó, meglepően "sok" gólt kaptak Irántól (15), ami persze nem sokat jelent.. és igazából inkább a védelmük lesz ma próbára téve, de azt gondolom, hogy előrejátéknál sem igazán meggyőzőek.

A szorzók nyitásáról sajnos lemaradtunk, de még azt gondolom, hogy a jelenlegi szorzókkal is abszolút vállalható Japán győzelmére fogadni ezen a meccsen.

Lengyelország (n) - Japán (n): Teljes játékidő - Mérkőzés tipp