Az Almeria a 2023/2024-es szezonban még a tavalyi gyenge szereplését is messze alulmúlja. Ugye az előző szezonban a 17.helyen tudtak megragadni a LaLigaban úgy, hogy az utolsó fordulóig izgulniuk kellett. Ha ezt így folytatják akkor ez idén másképp lesz, hiszen már a 30.-32. forduló környékén biztosra vehető lesz hogy személyükben megvan az egyik kieső. 14 forduló nem volt elég a csapatnak arra, hogy első győzelmüket megszerezzék. Botrányos 0-3-11-es mérlegük természetesen a csont utolsó helyre elég és hiába korrekt a csapat támadójátéka, a lyukas védelmük (37 kapott gól) minden meccsüket elszúrja. Hiába volt edzőváltás, Gaizka Garitano sem tudott csodát tenni, öt vereség eddig a mérlege a csapat élén. Kilátástalan a helyzetük és ezt még a temérdek sérült is súlyosbítja. A hazai pálya sem jelent előnyt számukra, hiszen a másik két harmat gyenge csapat a Granada és a Celta Vigo is vendégszerepelt már náluk a szezonban, ezeken sem jött össze egy apró győzelem..

A Betis már más kaliber és pazar formában van. Szeptember közepe óta veretlenek a bajnokságban, más kérdés hogy a sok remi miatt egyenlőre nincs beleszólásuk a nagyok dolgaiba. A csapat a hetedik helyen áll lassan féltávhoz közeledve ami már közel van a céljukhoz, azaz egy újabb európai kupa indulást érő hely megszerzéséhez. Idegenben van mit javítaniuk hiszen csak egyszer tudtak győzni még az első fordulóban a Villarreal ellen (1:2). A csapat az Európa Ligában is jól szerepel és öt forduló után vezeti csoportját, így jó pozícióból várja a 14.ei sorsdöntő Rangers elleni meccset.

Az előző szezonban oda-vissza nyerni tudott (3:2, 3:1) a Betis ebben a párosításban és amíg a vendégek hasonlóan erősek maradtak az Almeria látványosan szenved most. Így vendég győzelmet várok.

Várható kezdő 11-ek:

Maximiano; Mendes, Chumi, Gonzalez, Akieme; Baba, Robertone; Baptistao, Arribas, Lazaro; Ramazani

Vieites; Bellerin, Pezzella, Riad, Miranda; Rodriguez, Guardado; Henrique, Isco, Perez; Willian Jose

Tipp: 0-2

Almeria - Real Betis: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp