Valami a régiből? Hátha jön a korábbi évek klasszikusa, egy jó kis brutális over, ami az Újpest-Paks meccseken rendre jött a korábbi találkozókon. Volt itt az UTE pályaválasztása mellett 5-57 gól az előző három meccsen, abban bízom, hogy most is odaszúrnak egyet-egyet már az első játékrészben.

Az Újpest egész jól indult, sokáig ott mocorgott az élmezőnyben, aztán vagy a lendület fogyott el, vagy a hőmérséklet csökkent, vagy mindkettő, de utolsó 4 meccséből négyet elveszített az Újpest. A vészharangok konganak, főleg a legutóbbi 'kövesd elleni 4-0-és pofon szólt nagyot. Az Újpest a tabellán a 9. helyre csúszott, épp 9 pontra a már kieső helyen álló Várdához képest.

Azért az UTE játéka nem reménytelen, ami nyár végén és ősszel működött, az előbb-utóbb ismét működni fog. Ami pedig a PSE-t illeti, Bognár-mester a végy egy jó kapus elv alapján kezdte a csapatának építését, és a PSE a legtöbb gólt kapó csapatból a legjobban védekező csapat lett. Nyílván változtatni kellett, hisz Böde öregszik, Ádám nincs, Varga nincs, így a PSE már képtelen túlrúgni az ellenfelet, a győzelmekhez más taktika kellett.

A Paks ligaelső, ami hihetetlen. Bognár és csapata nem szállt el, ahogy pl. a Gironánál mindig mondják, hogy csak egy meccsre előre gondolkodnak, úgy Bognár mester is mindig azt mondja, a Fradi a fő favorit. Persze, ez tény. És pont ez a tény az, ami miatt nincs nyomás a PSE-n.

Olyan meccset várok, ahol az UTE háta mögött négy pofonnal megpróbál már a meccs elején gólt szerezni, és valamennyire kinyílik a pálya. Valószínű, hogy a talaj sem lesz annyira reménytelen, mint pl. Kecskeméten, de sokszor bebizonyosodott, hogy a sár vagy a hó sem feltétlenül ellensége a góloknak. Abban is bízom, hogy a 11-esek fordulójában Berke is lát majd ezt-azt a büntetőterületen belül, és a meszes pontra mutat akár már az első játékrészben.

Az tény, hogy a PSE a liga legunderesebb csapata lett, viszont ha valaki ki tudja belőle hozni a gólesős meccset, az az UTE, amely csapat meccsein azért igen szép számmal potyognak a gólok. Egy-egy gólt mindkét csapattól várok, de ha valamelyik duplázik félidőig, az is bőven jó. Kulcsemberek egészségesek, szóval minden adott, még a 'jó' idő is.

Újpest FC - Paksi SE: Gólok száma - 1. félidő - Felett/alatt tipp