Norvégia a részben hazai rendezésű világbajnokság első csoportkörét Dél-Korea ellen zárja le. A meccsre háromesélyben még fogadni sem lehet, Norvégia 15-16 gólos hendikepet kapott az irodák bukmékereitől.

Kimeríthetetlen a norvég női kézilabda, nincs olyan világesemény, ahol nem számít favoritnak. Az amerikai vízilabda csapat és az Egyesült Államok női kosárlabda csapata képes még ilyen uralkodásra. Az utánpótlás képzés is erős, de a tehetségek gondozása az, amiben világelső Norvégia. Az utánpótlás tornákon nem elsősorban az eredmény számít náluk. Rutinszerzés, a játékosok építése a cél. Azok a lányok, akik megérdemlik, és akik képesek elviselni a profizmus terhét, külön kapnak képzést, edzéstervet, mentális tréninget, mindent. A rutinosabb játékosok, Herrem vagy Lunde ikonok, akikre a fiatalok felnéznek, ők pedig képtelenek megöregedni. Egész biztos, hogy Löke is képes lenne még 20-30 percet eljátszani bármikor, de még akár Hammerseng is. Mörk és Neagu után a női kézilabda arca jelenleg egyértelműen Reistad, aki a labda mindkét oldalán erős. Erős, dinamikus, de nem csak ő, az egész csapat.

Dél-Korea a saját kontinensén is kezdi elveszíteni az első számú csapat címet. Japán megerősödött, több japán lány európai csapatokban edződik, és ennek van eredménye. Ryu, aki a koreaiak legismertebb játékosa, legjobbja, nincs annyira erős most. Alacsonyak is a koreai lányok. Nincs fegyverük a norvégok ellen, akik még extrán jókedvűek, és már a vb elején kirobban formában vannak. Reistad vagy Breistöl bombáit ismertem, de akit annyira nem, az Novak, ő is akkorákat lő és olyan pontosan, ha a koreaiak kilépnek a szaggatott vonalra, akkor a beálló marad ott. Ha Ingstadot vagy a társát két koreai őrzi, akkor a szélsőkre nem jut védő. Valahol mindig hiány lesz, üres játékos, Oftadal pedig ritkán hoz rossz döntést.

Jó hangulatú összecsapás lesz, az eredmény előre ismert. Jellemző az ázsiai csapatokra, ha esélyük reálisan nincs is, mennek előre, viszi a szívük, és sokkal labdabiztosabb, ügyesebb játékosok, mint pl. az afrikai csapatok, sok szép gólt fognak dobni Shinék is, de ennek a fiatal Koreának nagy falat lesz Norvégia, amely az első két meccs után a 3. találkozón is 40 fölött dobhat.

Norvégia (n) - Dél-Korea (n): Norvégia (n) által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp