Ami már elég régóta várható volt megelégelték az edző munkáját a csapatnál és elküldték Liviu Ciobotariut a Sepsi OSK-tól. Pontosabban nem, mint edző volt vele baj, sokkal inkább vezetőként bukott meg, nem volt tekintéje az öltözőben, nem tudta megakadályozni a csapaton belüli klikkesedést és a széthúzás látszott a pályán mutatott teljesítményen is.

Meglepődve figyeltük kit fog Diószegi László kinevezni, s az első hírek Bálint Csabáról szóltak, akit már láttunk megbukni a B ligában is az FK Csíkszeredánál. Na de aztán kezdtek jönni a magyar, német, román pletyka lapok jóslatai Bernd Storckról és csütörtök délután már hivatalossá is vált az új edző személye. Pont egy ilyen keménykezű, nemzetközi tapasztalattal rendelkező, magyar kötelékekkel rendelkezőre volt szükség a Sepsi OSKnál, hogy mind a tulaj, mind a játékosok és ami a legfontosabb a szurkolók körébe is nagy tiszteletnek örvend az új edző személye.

Meg is lepődhettek a játékosok, hiszen rögtön a csütörtöki sajtótájékoztató után már edzést vezényelt a csapatnak a német szakember, este 8-kor még a levező köröket futották a játékosok, míg másnap reggel 8-ra mindenki hivatalos volt az edző központba. Úgy gondolom pont egy ilyen keménykezű edző remekül vissza tudja hozni a Sepsit a top 6-ba és van még remény a szezonra nézve.

Csütörtökön azt gondoltam, hogy a "new manager bounce", vagyis az "új menedzser pattanás" biztos segíti a Sepsit győzelemhez, viszont időközben kiderült, hogy a Dinamo is edzőt váltott, jött egy horvát szakember, aki egy éve lassan, hogy nem edzett csapatot, így mindkét félnél új elemeket láthatunk majd a pályán.

Bár mindkét félnél új edző dirigál, a Sepsi OSK kerete jóval minőségibb, mint a Dinamoé, míg az edzők személye is a hazaiak oldalára billenti a mérleget. Hazai pályán Bernd Storcknak győzelemmel kell bemutatkoznia, nálam ez hazai.

ACS Sepsi OSK Sfântul Gheorghe - Dinamo Bucureşti: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp