Kezdődik a világbajnokság, legalábbis annak érdemi része Hollandia és Csehország számára is. Az első két találkozóját mindkét együttes simán hozta. Kongót és Argentínát verték szépen mindketten, a stílusokból, kvalitásokból adódóan a csehek szűkebben, a hollandok pedig bővebben.

Az ugyanakkor tény, hogy az afrikaiak azért kemények, Argentína pedig annyira nem rossz, szóval Malesteinék azért itt nem gáláztak úgy, mint pl. egy Puerto Rico ellen, ahol a képzetlenség akarattal és puhasággal is párosul.

Ez már kompetitív meccsnek tűnik, hisz a csehek egy jó középcsapat szintjén kéziznek. Érmekért folyó csatába nem szólnak bele, de azért pont megfelel a hollandoknak a csehek által képviselt szint, eggyel magasabb, élesebbre kell állítaniuk magukat.

A holland stílust jól ismerjük, mennek előre becsülettel, szeretnek gyorsan, rendezetlen 'fal' ellen támadni. Groot volt nagy mestere ennek, sajnos ő is idő előtt hagyta abba a játékot. Azért nagy aggodalom nincs, Smits, Nusser vagy Polman azért tolja még, ráadásul sok-sok olyan spíler akik több poszton képesek elit játékra, itt mondjuk Nusserről vagy épp Polmanról jut eszembe. Az igazi klasszisokra jellemző, hogy szélen átlövőben és irányítóban is jók, Görbe, Mörk, Klujber, Polman ...-lehetne sorolni.

A hollandoknál van három annyira jó kapus, hogy a vb-csapatok 90%-a a kezét tenné össze, ha csak egy olyan kvalitású kapusuk lenne, mint a hollandoknak. Jellemző rájuk, Tess-re főleg, hogy kapott gól után is annyira gyorsan vált, és dobja a középkezdéshez a lasztit, hogy amíg az ellenfél örül a dobott góljának, már benyelt egyet. Aztán a cseh csapat nem igazán magas. Jó-jó, nem is pici, de ezek a masszív 180 feletti magasságú lányok valahogy most hiányoznak. Így a falukat bőven lehet támadni átlövésekkel, és sok olyan lány van a hollandoknál, akik elég magas szinten vannak a játék ezen elemét illetően. Aztán azok is megvannak, akik ilyen Vyakhireva, Mörk módon szeretnek rést keresni a pajzson, bebújni és a hatosról lőni. Kiváló szélsők, Malestein, a 19-re is lapot húzok játékos, labdavadász, ha sikerül jó, ha nem éri el, akkor a cseh szélsőnek lesz helye felkanyarodni. Van Wetering is sokat fejlődött, nála is érezni, amit pl. a dán Halilcevicnél, hogy a gyorsasághoz megjött a pontosság.

A csehek itt vélhetően az esélytelenek nyugalmával játszanak, ám a brazil, ukrán, spanyol trió ellen majd Jerabkovákéknak simán lesz esélye a következő körben!

Over, mert a csehek mestere Dahl, egy norvég mester, biztosan nem ellensége a gyorsabb kézinek. Abbinghékat meg nem nagyon érdekli majd, ha kapnak is párat, túl akarják dobni a cseheket, és túl is fogják. Szépen volt forgatva a holland csapat, senki sem fáradt még el, szóval lehet tolni most, ami a csövön kifér. Ezen a meccsen akár a gólkülönbség is kaphat már szerepet, bár nem gondolnám, hogy a holland együttes, a brazil-spanyol-ukrán csapatból nem ver majd meg kettőt simán.

Hollandia (n) - Csehország (n): Hollandia (n) által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp