Két dolgot utálok igazán, az egyiket már említettem valamelyik korábbi írásomban. A káposztás cvekedli mellett amit még nem szeretek, azok az 1.30-cas, 1.40-nes szorzók, ezekkel hosszú távon csak szívni lehet.

Na, a rövidke intró-szerű kedvcsináló utána a veleje:

Roncsderbi, avagy mégsem? -Ez itt a kérdés, meg az is, hogy a meccset ki nyeri. Aki nyeri, az nagyot lép a top8 felé, mert a kereszt-csoportban Szenegál fogható, Horvátország fogható, és számomra is fura kimondani, de Svédország is fogható. De nevezhetném pocséknak is.

Montenegró két ellentétes meccset tolt, ezzel vagy magukat, vagy minket zavartak össze, de amíg Kamerun ellen 25 percig gólt sem kaptak, addig Paraguay úgy dobálta a gólokat ellenük, mintha Bolívia ellen játszana a Pan-American Games-en. (Enyhe bundaszag)

Nyílván Grbicék úgy voltak vele, Paraguay-t úgyis túldobják, meg is tették. Vannak nagy hiányzók, Raicevic épp balhézik, nekünk magyaroknak amúgy is fő ellenségünk. Aztán nincs a két szélső, Mehmedovic egyszerűen ráunt a kézire, Radicevicet meg utolérte az idő, Aztán Jaukovic sincs, ő komoly sérülés miatt hiányzik, így a montenegrói mezőnyjátékosok közül talán az előző évek négy legjobbja nincs itt. Ha ezzel együtt ők tőlünk pontot lopnak, meg is érdemlik.

Grbic szertelen játékos, vannak jó húzásai, de sok hibával játszik. Na, ha mondjuk Klivinyire gondolok, hát nála is a turnover az első szó, ami beugrik. Beálló poszton nagyjából egykutya a két csapat. Ahol két ilyen fejben nem túl erős irányító játszik, ott az eladott labdák száma sok.

Szélsők. Itt álljunk meg, mert szerintem ez lesz a kulcs. Nálunk nincs Márton és Lukács (vagy nagyon kérdéses) Lukács még csak-csak. Szóval simán lehet, hogy Schatzl és Töpfner 60 percezik. Legyen így. Viszont a másik oldalon Mehmedovic és Radicevic azért űrt hagyott maga után. Pavicevic Paraguay ellen jó sok gólt dobott, de főleg gyors indítás után. Nálunk a kapuban Bíró Blanka pont arról híres, hogy a szélsők életkedvét is elveszi jobb napjain. Szerintem az lesz nálunk a taktika, hogy próbáljuk olyan lövőhelyzetbe kényszeríteni őket, hogy a szélsőkre jöjjön ki a lövés, a befejezés, lehetőleg picike szöggel a végén. Ha azt írom, a magyar keretben Bíró a legjobb, szerintem nem hibázok nagyot. Él bennem a hollandok elleni első edzőmeccs, az a bizonyos roncsderbi, hány és hány ziccert fogott, ó te jó ég, de mezőnyben ott is mi sz*r*k voltunk.

De igazából nagy esély, hogy nincs Raicevic, mert jó formának örvend(ett), az meg főleg, hogy a kinti bombázójuk, Jaukovic sérült. Ezek a szertelen fiatal tini csajok jók, de Bíró ilyeneket fogyaszt reggelire. Az, hogy Paraguay ellen tudtak indulni, hát bumm. Mi úgyis úgy adjuk el a labdát, hogy az oldalvonalon a 8. sorba dobjuk, bőven vissza tudunk zárni.

Akárhány nyilatkozatot olvasok, akárhány cikket, értelmesebb kommentet, mindenhol azt fejtegetik, hogy védekezéssel kell a meccset megnyerni. Bennem van egy kis félsz az under esetében, de igazából mi sem vagyunk jók, és talán Montenegróra is igaz, hogy a kapusaik azért jók, ha van előttük egy feszes védelem. Márpedig Montenegrónál Brnovic, Despotovic, stb. inkább a labda ellen jó játékos. A mieink nem szívesen mennek majd a falba a pofonért. Megértem mondjuk. Én roncsderbit várok, ha a szívemre hallgatok, nyerünk kb 7-8 góllal, ha az eszemre, akkor ott az 59-60 perc környékén valahol 25-25-nél az utolsó 2-3 támadás dönt majd vagy ide, vagy oda, vagy sehova

Mindkét csapatban van simán akár több olyan időszak, amikor 5-6 percig nem jön gól, szóval engem meglepne, ha ez overes meccs lenne.

Montenegró (n) - Magyarország (n): Gólok száma - Felett/alatt tipp