"Houston, baj van!" -üzenhetnék haza a horvátok. Baj van, mert Linn Blohm, a világ egyik legbiztosabb kezű beállója játékra jelentkezik. Blohm támadásban és védekezésben is hasznos, szóval a horvátok készülhetnek, mert a svéd beálló a szenegáliak elleni találkozót a lelátótól nézte. Ha ő a pályán van, akkor máris magabiztosabbak a többiek is. Óriási rutin, biztonságot ad a jelenléte. Sokkal jobban ügyelnek majd rá a horvátok belső emberei, mintha mondjuk Lagerqvist lenne ott helyette. Az sem kérdés, hogy ha ő van a vonalon, az irányítók és átlövők is sokkal jobban keresik a beállót. Nem kell messzire menni, a magyarok meccsét tegnap szintén a beálló döntötte el, Brnovic-csal nem tudtak mit kezdeni Bordásék.

Ha Blohm körül majd sűrüsödik a 'nép' akkor Roberts, Carson Hagman és a többi gyors lábú átlövő, szélső, irányító nagyobb réseket talál a pajzson.

Hagmanék egyébként 2019-ben hasonlóan a mostanihoz, két igen gyenge csapat ellen kezdtek. Puerto Rico és Üzbegisztán még a mostani Szenegál-Kína duónál is fényévekkel gyengébb. Ehhez képest azért az éles meccseiken tudtak sebességet váltani, 30+ gólt dobtak Hollandiának, Romániának, Norvégiának, és csak a 8 között Franciaország ellen maradtak 30+ gól alatt.

Én úgy vélem, a svédek az első két meccset nem pörögték túl. Úgy voltak vele Axnérék, sérülés ne legyen. Axnér a játékperceket is szépen elosztotta, Roberts 53 perce volt kiugró, de három poszton is játszott, belül kb mindenhol feltűnt. Csak azért fura, mert a mester lánya is a keretben van, aki most vagy sérült, vagy büntiben van, vagy csak nem akart beégni papa, és mivel végig szoros volt, az utolsó perceket leszámítva, a kis Axnér vakon lőtt bombáit nem akarta látni a mester.

Lényeg a lényeg, úgy vélem, Svédország bemelegedett, az utazósebességet most már feljebb kell váltani. Tavaly az Eb-n 31-ig jutott a svéd csapat, abban bízom, hogy most is meglesz a 30+

Svédország (n) - Horvátország (n): Svédország (n) által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp