Nevek alapján ezen a szinten nagy rangadó lesz a montevideoi tornán. Polona Hercog és Varvara Lepchenko összecsapása. Két korábbi top40-es játékost látni egy W125-ös viadalon mindenképp egy üde színfolt.

Baráti szorzót kaphatunk a szlovénra aki idén ismét elkezdet pislákolni a kedvenc borításán salakon. Ő se egy mai gyerek hiszen már 32 éves. Azonban az amerikai rajta is túltesz a 37 évével. Ezen a borításon minden egyes évvel jelentősen csökken az esélyek. Már ez egy hatalmas előny Hercognak.Ráadásul 2019 óta ismét pozitív mérlege van salakon Polonának és sok találkozót játszott. Ennyi meccset 2017 óta nem nyomott le a vörös felületen,mint idén. Ez a kondíciójának jót tett. Hiszen novemberben négy három szettes meccsből hármat meg is nyert. Egyértelműen e rizikós összecsapásokon a rutin nagyon sokat segített neki. A múlt héten Buenos Airesben a második körben Strakhova ellen a második szettet jobbnak látta eldobni miután bukta az adogatását megspórolva az energiáit. Meg is lett a gyümölcse,mert a harmadik játszmát eldöntötte és ő örülhetett a találkozó végén. Azonban a harmadik kör a végállomást jelentette,de így sincs oka panaszra. Mivel azt megelőző két tornán csak két top százas tudta legyőzni és Sherifet aki a legjobb hatvanban tanyázik így is megverte.

Varvara hasonlóan Polonához ő is novemberben vette fel a salakos cipőt. Egy belterjes charlestoni tornát megnyert ami hatalmas siker,de ezt követően egy w10-es viadalon viszont már simán kikapott. Ebben a korban szerintem ez bravúr volt,de látni kell,hogy ilyen terhelést salakon már nem bír. Itt Mondevideoban egy kört selejteznie is kellett és bizony megszenvedett a 700-on kívüli perui lánnyal. Az első szettben hiába szerválhatott a szettért nem sikerült megnyernie akkor adogatóként. Az első szervái mögött sziporkázott,de második adogatásnál gyatra volt.

A szlovén remek formában van kár lenne tagadni,Lepchenkonak pedig érzésem szerint, egy teljesítményben felfelé ívelő Hercog ellen nincs esélye.

Hercog, Polona - Lepchenko, Varvara: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp