Az év végi hajrát egy EFL Trophy - Play Off találkozóval, a Wrexham - Burton Albion mérkőzéssel nyitom. Maga a kupasorozat angol alacsonyabb osztályú csapatok részére lett létrehozva még az 1980-as évek közepén, melynek döntőjét a Wembley Stadionban rendezik. Ehhez tehetnek ma egy lépést a felek a legjobb 16 közé jutással. Az egyenes kieséshez szakaszához ért maga a sorozat, ezért egy találkozó után dől el a győztes kiléte. Ennek apropóján választottam a tippemet is, mert bármennyire is szimpatikus tipp számomra a Wrexham győzelme, mi van abban az esetben, ha ehhez a hazaiak két lőtt gólja is kevésnek bizonyul. Ezért inkább maradtam a hazai csapat duplázásánál, a wrexhami Racecourse Groundon játszandó mérkőzésen.

Bár osztálykülönbség van a felek között a vendégcsapat javára, ezt az eddigi bajnoki teljesítményük szinte eltünteti. A Wrexham egy halványabb bajnoki kezdést követően jelenleg a második, feljutást érő helyen áll az angol negyedik vonalban, míg riválisa egy küszködős szezon közepéhez közeledve, ha nem is közvetlenül, de a kiesés ellen küzdők táborához tartozik. Az FA Kupát már "el is engedték" és közel sem tartom valószínűnek, hogy a bennmaradásért folytatott küzdelmük mellé bármilyen plusz terhelés hiányozna számukra. Ugyanakkor a Wrexham számára Phil Parkinson irányítása mellett igazi kihívást jelenthet ez a kupasorozat is, hisz bármennyire hihetetlen, de 2005-ben már sikerült elhódítaniuk ezt a trófeát.

A hazaiakról elmondható, hogy nagyon eredményes támadójátékot játszanak, sok lőtt és viszonylag sok kapott góllal a hátuk mögött. Érdekesség velük kapcsolatban, hogy minden csapatrészük kiveszi a részét a gólszerzésből, de természetesen sok függ két csatáruk, Elliott Lee és Paul Mullin hatékonyságán is. A Dino Maamria irányította Burton Albionnál pont fordított a képlet. Nagyon kevés gólt szereznek és bár a kapott góljaik száma sem elviselhetetlen, pontokat keveset szereznek. Azt hogy komoly belső gondokkal küzd ez a csapat mi sem jellemzi jobban, mint az a tény, hogy november 28-án(!) nem kevesebb mint 6 játékosát tette szabadon igazolhatóvá a klub.

Sem az előjelek, sem a két csapat formája, motivációja nem indokolja, hogy ne próbálkozhatnánk meg a wrexhamiek duplázásával.

Wrexham - Burton Albion: Wrexham által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp