Mostanában nincs sok időm Gurus-elemzéseket írni, különösen nem a külföldi ligák kapcsán, de hát ma délután akadt némi szabadidőm, amiben bele tudtam kissé mélyedni az esti két angol PL-meccs kulisszáiba.

Ugyebár a Wolves és a Burnley személyében két alsóházi együttes találkozik egymással 20:30-as kezdéssel a Molineux stadion gyepszőnyegén. A riválisok közül egyelőre a Farkasok futnak jobb szezont, az újonc vendégek jobbára pofozógépnek minősülnek a legjobbak között. Vincent Koscielny együttese eddigi 2-1-11-es mérlegével igen komolyan pályázik a Championship-beli retúrjegyre. Mindazonáltal mentálisan komoly lökést adhat számukra, hogy a múlt fordulóban 5:0-lás kiütéssel gázoltak át a szintén igen fogalmatlannak látszó Sheffield Uniteden. A két gyengécske PL-debütáns közül tehát a Burnley jött ki pozitívan a kiesési rangadóból, ami akár valamiféle lendületet adhat Jay Rodriguezéknek.

Kérdés, vajon a vendégekben átszakadt-e eredményesség terén egyfajta mentális gát, avagy igaza lesz a fogadóirodáknak, s szorzókból kiindulva a Wolves lazán otthon tartja mindhárom pontot? Bár a Farkasok mostanság idegenben csapnivalóak, hazai publikum előtt elég veretes mérleget hoztak össze az elmúlt négy fordulóban. Elég nagy szó, hogy veretlenek tudtak maradni a City-Aston Villa-Newcastle-Tottenham kombóval szemben. Bevallom őszintén, látva ezt a performanszot az oddsokat még nem ismerve első ötletem itt a Wolves DNB-s nyeretése volt, de hát érthető, hogy a bukmékerek sem hülyék, s a realitásoknak megfelelően viszonylag nyomott értéken adják sima kimenetelben a Wolves sikerét. Így viszont háromesélyben nekem ez a tipp nem vevős, mert valahol benne érzem a meccsben egy esetleges döntetlen szagát.

Erősíti bennem ezt a megérzést, hogy a hazaiaknál hátsérülés miatt elvileg nem játszik az elsőszámú kapus, José Sá. Őt az a Daniel Bentley helyettesítheti, aki a legutóbbi Arsenal elleni 2:1-re elvesztett csörtén kapott szerepet a 23. perctől kezdve. Bár a második számú hálóőr nem teljesített rosszul, ám Sá hiányát megérezheti a Wolves. Kérdéses még az algériai Ait Nouri játéka is a védelemben, aki állítólagos bokasérülése miatt már az Ágyúsok ellen sem volt ott a keretben.

Természetesen hiányzók a vendégoldalon is lesznek. Erős érvágás lehet, hogy sárga lapos eltiltás miatt ezúttal biztosan nem lesz ott a Burnleyben Jordan Beyer. A német hátvéd alapembere idén Koscielny csapatának, most viszont mellőzni kell őt. A középpályáról pedig Josh Cullen maradhat távol. Az ír player az utóbbi hetekben ugyan kevesebb szerephez jutott, mindazonáltal esetleges hiánya csökkentheti a vendégek variációs lehetőségeit.

Főként a két együttes hátsó alakzatait érintő kulcsjátékosok hiánya miatt éreztem úgy, hogy ezúttal érdemes lehet inkább a Wolves nyeretése helyett rámenni a gólok piacára. Bár 2.5-ös határon nem mertem behúzni az overt, viszont az ázsiai goal-line opciók terén a 2.0-lán éppencsak ugyan, de fogadási értéket rejt számomra, hogy legalább esik két gól a találkozón. Amennyiben nem születik meg a várt harmadik találat, akkor a tétem legalább biztosítva van.

Nagyon bízom benne, hogy a hétvégi 5:0-lás Burnley-győzelem visszahozta némiképp a keret önbizalmát, s hogy a meccs elején akár meglepik a hazai környezetben igen jól muzsikáló Wolves gárdáját. Kedvező forgatókönyv esetén simán lejöhet itt a három gól. De két találatot magában a Wolvesban is érzek, itt már a Burnley-dugó csak hab lenne a tortán.

Tippem: 2:1-re nyer a Wolves.

Wolves - Burnley: Gólok száma - Ázsiai - Asian Over/Under tipp