A 2023-mas női kézilabda világbajnokság első csoportköre véget ért. A kvartettek leggyengébb elemei lehetőséget kapnak, hogy küzdjenek az Elnöki Kupáért. Én szeretem ezeket a meccseket, mert ezek azok a találkozók, melyeknek van sportértéke. Ritka, hogy itt 15-20 gólos különbség alakul ki.

Kazahsztán együttese ezen a tornán sem hozott meglepetést, mindig jellemző volt Kazahsztán csapatára, hogy a védekezés nagyjából nem létezik, viszont támadásban annyira nem kilátástalan a csapat. Én szeretem használni az amatőr jelzőt, nem pejoratív értelemben, hisz nyílván nincs akkora kézi-kultúra arrafelé. Az amatőr jelző pozitív értelemben használom, hisz egyrészt a kazah lányokon érezni,l hogy szeretnek játszani. Mint mi, akik csak szórakozásból fociznak, kosaraznak a téren, vagy tollasoznak, teniszeznek. Nyílván semmi közünk a profikhoz, de ettől még nézhető, szórakoztató.

Kongó együttesének az Argentína elleni találkozóját láttam szinte végig. Én ott ilyen 45 gól körül vártam, ehhez képes sajnos jóval többet kaptam. Az under helyett masszív over lett, ami meglepett. Meglepett az, hogy mindkét csapat egész jó tempót ment. De ami a leginkább meglepett, hogy mindkét együttes kapujában olyan birka teljesítmény volt, hogy hihetetlen. Sörmeccsen szoktuk mondani, hogy egy betonoszloppal többet érnénk :D A fura az egészben, hogy az under még így is simán jónak nézett ki 56 percig, de a végjátékban aztán a kockázatvállalás miatt úgy kinyílt a pálya, hogy jött a gólcunami, nekem meg a cumi...

Viszont Kongó kapujában nem volt értékelhető teljesítmény, ugyanakkor a kongói csajok az egyébként nem rossz védekezéssel bíró Argentína ellen egész kultúrált sportmozgást mutattak be. Teljesen korrekt dinamika volt a támadásokban, nyílván egy-egy hibával, de pl semmivel sem voltak rosszabbak, mi ami agyonsztárolt lányaink.

Úgy vélem, ez megint olyan meccs lesz, ahol a csajok mindkét oldalon kiszimatolják a gólszagot. Rájönnek menet közben, hogy itt nincs elit védekezés, és akkor beindul a gólgyár.

Kazahsztán nők - Kongó nők: Gólok száma - Felett/alatt tipp