A női kézilabda vb-n a szerdai napon végre szétszórják a meccseket, így aki ráér, az akár négy találkozót is meg tud nézni. Aki meg nem, az is talál magának olyat, amit talán meg tud nézni, ha meg nem, akkor is fogadhat rá.

Ukrajna a vb-re Észak-Macedóniát át jutott, Ristovskáék ellen viszont még játszott akkoriban Levchenko és Glibko. Ők most a vb-n nem vesznek részt sérülés miatt, így az ukrán válogatott amúgy is csöppnyi esélye egy fényes szereplésre nemhogy minimálisra csökkent, esélytelenné vált. Gömbölyű a abda, meg vakszos, de ez nem foci, hogy a vak és világtalan csapat is képes kibekkelni a 0-0-t, vagy egy akcióból még lő mellé egy gólt. Ez kézi, ahol 40-50 támadás is végigfut csapatonként itt kijönnek a különbségek.

Glibko és Levchenko pl. a macedónok elleni kijutást eldöntő találkozón ketten együttes 14 lövést küldtek kapura, abból 13 gól lett. A két játékos 6/6-ot és 8/7-et dobott, mondani sem kell, hogy mekkora érvágás a hiányuk. Én voltam olyan lütyő, hogy az első ukrán meccsén vakon tippeltem, és nem néztem utána sok dolognak, de így három meccs után azért látni a csapat reális tudását, kvalitsát. Nyílván az előző években a covid tett rosszat mindennek, aztán szegény ukránokat az oroszok is abajgatták, majd jött Glibko és Levchenko kiesése. Csapás után csapás, , szóval én nem csodálom, hogy bár Kazahsztánt megverték (kötelező volt), Brazília és Spanyolország ellen semmi esély nem volt.

Brazília 17 és 18 gólt vágott félidőnként, a labdaszopogatós kézit erőltető spanyolok pedig elosztva szépen 16-16 gólig jutottak Ukrajna ellen. Még Kazahsztán is dobott 12-őt-12-őt félidőnként, bár az nem annyira számít esetünkben.

Úgy vélem, a cseh lányok is valami olyasmire készülnek, hogy megtolják az első játékrészt, dobnak 16-18 gólt (ha tudnak), és nem kapnak sokat. Aztán a második félidőben egy jó utazó sebességen lődörögnek, és Jerabkova meg a többi ászuk tud pihengetni a Spanyolország elleni találkozóra.

a csehek a torna előtti két felkészülési meccsen is az első félidőket tolták meg úgy izomból, szóval én arra számítok, hogy az első játékrészben minimum 16-ot vágnak Ukrajnának. Az ukrán csapat pont annyira erős, hogy azért komolya kell venni, de elnézve keleti szomszédunk, ez a csapat rengeteg sebből vérzik, vélhetően a sorozat-terhelés sem segít nekik. Nincs klasszis kapusuk, ha Jerabkováék nem lesznek vakon, ennek jönnie kéne

Ukrajna (n) - Csehország (n): Csehország (n) által szerzett összes gól száma - elsõ félidõ - Felett/alatt tipp