Sokszor előfordul, hogy egy meccsen jó kis undert várunk, aztán pont az ellenkezőjét kapjuk. Persze igaz ez fordítva is.

A Montenegró-Horvátország meccsen nem várnak kifejezetten sok gólt. Bevallom, én sem. Őszinte leszek, ez egy rossz tipp. Viszont ami jó, az az odds, és az is jó, hogy szoktam tévedni. Mert totál benne van, hogy lesz itt gól, és sokkal több, mint hinném/hinnénk.

Montenegró ezzel a csikó csapattal bolondot csinált belőlünk, a második félidőben rátalált az 'aranytojást tojó tyúkra', (bocsi Brnovic), és azzal a húzással Montenegró meccset nyert. Tejbetök kapitányunk sem igazán ismerte fel a vészt, Brnovic szerintem élete félidejét játszotta úgy, hogy én nem igazán tartom jó játékosnak. Mindegy, működött náluk, és hiába voltak offon egy félidőn át, azért a második játékrészben ellenünk kb gáláztak. Rajcevic, Jaukovic, Mehmedovic és Radicevic nélkül, ám óriási akarattal. Ahogy Popovic a végén valamelyik gólnak örült, hát az mindent elmondott. Nálunk meg Vova a savanyú arckifejezéssel, de inkább nem is megyek bele.

Ami aggaszt, hogy a montenegrói Batinovic eddig a torna kapusa. De ha jobban megnézzük, akkor játszottak a vak és világtalan Kamerun és Paraguay ellen... meg ugye ellenünk. Ellenünk, ahol nem működött nagyjából semmi, vagy csak időszakosan.

Horvátország sem csillog eddig, de nagyjából ott van abban a kalapban, ahol mi is. Nevezzük középcsapatnak. Jó és képzett játékosok, és emlékezhetünk rá, volt torna, ahol pl. egész szépen meneteltek Micijevicék. Montenegró is volt Eb-n 3. 22-ben, aztán mi meg max utánpótlás szinten alkotunk nagyot. Legalább ott...

Montenegró 1000%, hogy legjobban ránk készült. Náluk az volt a fő meccs, oda koncentráltak midnen energiát. Előttünk játszottak Paraguay ellen, hát Insfránék kb mintha nem is kaptak volna ellenállást. Ott Grbicék nullát védekeztek. Abban bízom, hogy az a szint megint picit alacsonyabban lesz, és azért a horvát lányok jobbak, mint Paraguay kézisei. Láthattuk, hogy egy Paraguay is képes 25+ gólt dobni.

Montenegrót egyébként tuti feldobta, hogy nyert ellenünk, és simán lehet, hogy ez olyan energiákat szabadított fel bennük, hogy elhiszik magukról a középszerű játékosai, hogy jók. Mugosa pl. Pavicevic pl. vagy akár Brnovic, Grbic, mert jó kis játékosok ők, de azért egyik sem lesz all time hall of fame. Radicevic, Popovic, Bulatovic, még akár Rajcevic is olyan spíler, akire emlékszünk majd 15-20 év múlva is, de ebből a keretből tuti senkire.

Egy szó, mint száz, én trükkös meccsre számítok. Sok gólra, illetve relatív a sok, mert 50-55 nem tűnik soknak, de pont elég a tipphez.

Nyílván picit aggasztó, hogy a horvátok nem igazán lőnek gólt, Szenegál és Svédország ellen sem igazán voltak jók előre, de minden meccs más. Abban bízom, hogy Montenegró talán nem lesz annyira éles, mint ellenünk, és abban is, hogy a horvátok játéka picikét javul. Mert Brnovicék akármilyen vakok is, 24 gólt ők összehoznak valahogy.

Montenegró (n) - Horvátország (n): Gólok száma - Felett/alatt tipp