A PL 15. fordulója egy londoni rangadóval zárul a Tottenham Hotspur Stadiumban, ahol a pályaválasztó Tottenham Hotspur fogadja a West Ham United csapatát. A párosítás láttán nekem egyből a gólok villantak be fogadási lehetőségként, mert összességében két jó csapat összecsapását láthatjuk majd és ahol jó csapatok játszanak, ott azért gólok is vannak. Ezért gondoltam úgy, hogy az ázsiai piacon érdemes ide bekockáztatnom egy 3 gól feletti opciót, melyet megerősített az a tény, hogy mind a két csapat 3,4 gól/meccs átlagon áll 14 mérkőzés után.

Ezer sebből vérzik mostanra a pályaválasztó Tottenham, de azzal nem lehet megvádolni Ange Postecoglou együttesét, hogy ne próbálnának meg minden mérkőzésükön nyílt, őszinte focit játszani. Pedig hirtelenjében példátlanul hosszú lett a sérült listájuk és ezen a listán több olyan játékos is található, akik stabil kezdőjátékosoknak számítanának, ha egészségesek lennének. De az ausztrál tréner abból gazdálkodik akikre számíthat és amíg rendelkezésére áll egy Son-Kulusevski-Porro támadószekció, addig a "legjobb védekezés a támadás" jellegű taktikára számíthatunk a Spurs-től. A Manchester City elleni rangadójukon is láthattuk, hogy piszok nagy tartás van ebben az alakulatban és végül, de nem utolsó sorban azt emelném még ki velük kapcsolatban, hogy novemberben csak 3 tétmérkőzést játszottak. Igaz mind a hármat elvesztették, de valahol-valamikor jelentkezni fog a kevesebb játékperc. Lehet a City ellen már ennek köszönhették a pontszerzést?

Erre a kérdésre akár már a mai találkozó is választ adhat, hisz David Moyes WHU-e is sűrű novemberen van túl a különböző kupakötelezettségek miatt. Lehet ennek a túlterheltségnek az első jele lehetett a Crystal Palace elleni hétvégi pontvesztés? Az biztos, hogy az EL-ben a jövő héten még egy kemény csörte vár rájuk a Freiburg ellenében, de arra elvileg ráérnek még pihentetni. Valamint az is biztos, hogy ma sem áldozati báránynak vonulnak majd a kezdőkörbe, de ettől függetlenül csak addig tudnak "óvatos" meccset játszani, amíg ellenfelük nem talál a hálójukba. Akkor felborulhat minden előzetes várakozás, s mivel bennük is megvan a gólszerzési potenciál, simán belenézhetünk egy 4-5 gólos mérkőzésbe.

Osztom a sportfogadas.org főoldali cikkét a találkozóval kapcsolatban, mely szerint mind a két csapat szerez majd gólt. Viszont az 1:1-et mint végeredményt nagyon nehezen tudom ide elképzelni, ezért elég erős lehet az általam beküldött tipp.

Tottenham - West Ham: Gólok száma - Ázsiai - Asian Over/Under tipp