A női kézi világbajnokság a második körnél tart, ott is túl vannak a csapatok egy-egy találkozón. Angola sajnos már esélytelen, hogy a top8-ba jusson, és igazából náluk a pechesen alakult franciák elleni végjáték, valamint az Izland elleni remi sem jött jól. Utóbbit verniük kellett volna, ám ez már a múlt. Angola, hasonlóan a 2021-es tornához, ahol szintén nehéz csoportba került, most sem volt mákos a sorsolásnál. Ehhez képest a gallok elleni 30-29 az csodás volt, csak szerintem azt a meccset ők nem sikerként élték meg, hanem picit ott hagyták a szívük. Akár a győzelem is benne volt...

A main round meg a Norvégia elleni meccsel rajtolt, ott esély csekély, nagy zakó lett belőle.

Angola tehát valahol a vb középmezőnyében végez, azaz kb. ahová várhattuk. Viszont azon kevés csapatok egyike, amelynek már bérelt helye van az Olimpián, ők már kvótát szereztek Afrikából, ami számít! Számít, mert pl. azok a lányok, akiknek nincs bérelt helyük, nekik pörögniük kell. Megmutatni a mesternek, hogy itt vagyok, jövőre is lehet rám számítani. Vannak fiatalok, akár egy jó meccs is elég lehet, hogy valamelyik európai csapat szerződést kínáljon a lányoknak. Szóval tény, hogy Angola nem juthat tovább a 8 közé, de ettől még motiváció akár csapat, akár egyéni szinten lehet.

Ausztria pedig olyan ellenfél, amely ellen lehet játszani. Ausztria az a csapat, amelynek meccsein záporoznak a gólok. Franciaország és Norvégia 40 felett szórt ellenük, de a 28 és 27 dobott gól sem kevés. Grönland ellen Freyék szórtak 43-mat, a Dél-Korea elleni ki-ki meccs volt viszonylag szoros, 30-29-es győzelem. Felkészülési meccsen is overek Románia és Svájc ellen, látszik, hogy ha az ellenfél is partner, 65-70 gól simán összecsorog.

Ausztria ha még nyer két meccset, van sansza az olimpiai kvalira. Már ha jól számolok, ami ritkán számít erősségemnek.

Ausztria szereti a tempós kézit, Freyék az egy fázisú támadások hívei, Frey pedig ebben remek. Picit a kézi Phoenix Suns-a, ahol Frey a Steve Nash, aki épp a legjobb helyzetben van, annak adja a lasztit. Herbert Müller garancia a gyors kézire, a Thüringerrel anno a BL-ben is gyártotta az overes meccseket. A Frey-Huber-Reichert trió Müllerrel dolgozik, ez már egy remek váz. Aztán Ivanchok jó formában, a kaproncaiak is elég gyors, tempós kézit tolnak a klubcsapatban. Kovács Patríciát is ismerjük, szintén elég színes támadó repertoár, védekezni annyira nem szeret. Eleve a sok Hypo játékos védekezésben ahhoz nincs is hozzá szokva, hogy olyan nagyon védekezni kell, és ez sokszor itt a vb-n látszik is. Angola is talál majd rést az osztrák pajzson. Lábon azért egész jók az afrikai lányok, és Angola játékosai azért egész képzettek. Talán a szlovénok elleni meccsük sikerült rosszul, de szerintem azért, mert nagyon bennük volt még, hogy akár meg is verhették volna Franciaországot.

Én úgy vélem, itt mindkét együttes akár 3-4 góllal is 30 fölé mehet. Olany igazán kiugró kapusteljesítmény pedig egyik oldalon sincs, szóval ja, itt sok gólra számítok délután!

Ausztria (n) - Angola (n): Gólok száma - Felett/alatt tipp