A Getafe-Valencia meccs egy komoly csörte a LaLigában, ami az elmúlt éveket illeti. A ligát követők tudják, hogy a közös pont Bordalás személye, aki előbb kivitte a Getafét Európába, megmártózott az európai porondon is, ami kész csoda, azzal a favágó stílussal. Aztán Bordalás átment a Valenciához, és piszkos tizenkettő helyett a Túria-parti csapatból faragott piszkos 11-et. Igazán dirty volt az a Valencia, átvették a srácok a Bordalás stílust, az intelmeket, és jöttek a lapok. elég csak visszanézni az elmúlt évek egymás elleni meccseit, 8-10-12 lap az alap.

Aztán Lim és Bordalás nem egyezett meg, így Bordalás és a Valencia útjai különváltak. Kis pihenő után a mester megint a Getafe segítségére 'sietett'. amolyan Máté Csaba módra. A Geta staillá vált, a stílus mit sem változott. Mocskos futball ez, talán több is, mint futball. Bordalás egyik tanítása, alapelve pl.: Akkor leszel jó futballista, ha sosem húzod vissza a lábad. Ő ilyen, nála mindegy, hogy támadó vagy védő az ember, nála elvárás, hogy valakinek odab*sszon a játékosa. Ennek célja a megfélemlítés, és egész biztos, hogy ha a Geta az ellenfél, akkor többen félnek is. Ha egy játékos fél, eleve nem tudja kihozni magából a maximumot.

Ugyanakkor én úgy vélem, ezen az esti meccsen nem lesz favágás, nem lesz kis túlzással semmi. Miért? Azért, mert pont nem zavarják egymás köreit. Mindkét együttesnél a bennmaradás a cél, magasztosabb célokat szerintem nem is érhetnének el. Ful azonos a pontok száma, a lőtt és kapott gólok száma is. Mindkettő stabil középcsapat, nagyon fog kapaszkodni a maga kezdésnél is meglévő pontjába.

Iksz, mert fix a pont.

Iksz, mert szezon vége.

Iksz, mert a Valenciában idegenben nincs több

Iksz, mert a Getafe fáradtabb, van sérült bőven, van eltiltott, a cserepadon több olyan spíler, akik csak azért lesznek ott, hogy Bordalás ne érezze magát egyedül.

Mivel olyan nagy tempóra, inkább statikus focira számítok, így szerintem a szokásos lapeső is elmarad, bár az tény, itt elég egy szikra, és akkor megint indulhat a laplavina.

De most úgy vélem, masszív 0-0, nettóban és bruttóban unalom. Mindkét csapat mestere annak, hogy kell az ellenfél játékát rombolni, szóval én úgy vélem, itt most bőven jó lesz mindkét csapatnak, ha túlélik a meccset, és egy-egy pontot begyűjtenek fixen.

Getafe - Valencia: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp