A helyzet érdekes, hisz simán benne van, hogy mindkét csapat pont nem ezzel a meccsel foglalkozik, hanem a hétvégivel. Forma-1-es hasonlat, ott fordul elő, hogy más-más abroncsot, taktikát futó autók nem harcolnak egymással a futam közepén, hanem a hátrábbról jövő gyorsabb kocsit simán elengedi az elöl lévő, ezzel üzemanyagot spórol, és az abroncs futófelületét is kíméli.

Szlovénia és Norvégia nem egy kaszt női kéziben, nem egymás ellenfelei hosszabb távon. Viszont hétvégén jön a csoport-döntő, a norvég-francia ütközet, Szlovénia számára pedig az Ausztria elleni ütközet, ami pedig az olimpiai kvalik szempontjából fontos H2H összecsapás.

Más kérdés persze, hogy amikor a norvég csapat pályára lép, már tudni fogja, hogy a 4-es számú csoportban mi a sorrend. Vélhetően marad a holland-spanyol 1-2, de lehet ez fordul. Mert az fix, hogy a francia-norvég duó mindkét tagja a spanyolokat akarja a negyeddöntőben. Szóval érdekes lehet majd a norvég-francia 'csata'.

Én úgy vélem, hogy a norvégoknál az lesz a cél, hogy itt ma a top8 be legyen biztosítva. Aztán hogy a gallok ellen már fix továbbjutóként mit akarnak, és mit a gallok, na az lesz a kérdés.

Jó állapotban a norvég csajok, azt meg mondanom sem kell, hogy ott nem egy-két emberen áll vagy bukik a dolog. Az a norvég csapat erőssége, hogy egy világsztár leül, aztán helyette a padról egy másik jön. Ráadásul még azok a csajok is piszok jók, akiket annyira nem ismerünk, sokkal kevesebbet láttuk játszani. Jellemző a norvég csapatra a lassabb kezdés, de sok olyan meccsük volt, ahol a második félidőben gázoltak át az ellenfeleken, emlékeim szerint az Olimpián is ilyesmi volt a forgatókönyv több meccsen.

Azt nem tudom elképzelni egy Norvégiáról, hogy a tempón szándékosan lassít. Itt az a kérdés, Szlovénia full elengedi a meccset, pihen mondjuk Gros az elejétől, vagy megpróbálják a lehetetlent, és amíg van matematikai esély nyerni, addig küzdenek. Bárhogy is alakul, azért nálam ez a 32,5 mint line egy Norvégia esetében nem tűnik überelhetetlennek. Nem a 10/10-es tipp kategória, de még messze játszható. Azt sem szabad elfelejteni, hogy Norvégia otthon játszik, valamilyen szinten a közönséget ki kell szolgálni.

Én úgy vélem, Norvégia ezt a meccset még megtolja, aztán hogy a norvég-francia találkozón mi lesz, arra kíváncsi leszek.

Szlovénia (n) - Norvégia (n): Norvégia (n) által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp