Pont arra számítottam, hogy a Chile-Kazahsztán meccsen nem hoznak ki valami túl magas line-t. Ez márpedig nem magas, az én ingerküszöböm alatt van.

Ez helyosztó, Elnöki (ügy) Kupa, ahol általában azok az országok szerepelnek, amelyeknek esélyük sincs mondjuk a top8-ra, magyarán ugatják a kézit. Néha-néha egy Franciaország szintű csapat is ide süllyed, de ez a Presidents Cup azért lett életre hívott széria, hogy a kicsik is kompetitív meccseket toljanak, ha már eljöttek. Remek kezdeményezés volt ez anno!

Kazahsztánt én imádom. Mármint a női kézi csapatot, meg a stílust, mert igazi könnyű lovasság. Rengeteg gólt kapnak, sosem volt erősségük a védekezés, viszont elöl meg ha az ellenfél nem európai, akkor tudnak szép dolgokat mutatni nekünk. Kellően kreatívak, tényleg látni rajtuk, hogy ezek a lányok láttak már kézilabdát közelről. A keményebb, fizikálisabb európai csapatok megeszik őket, de összességében van bennük gól.

Kongó ellen is mekkora uptempó ment, gólra gól, gyors lüktető kézi, mindkét csapat élvezte. A végén Kongóra jött ki az utolsó támadás, ha a kazahokra jön ki, ők nyernek.

Chile Iránnak dobott 30-cat, és csak 20-szat kapott, de egyrészt a kazah csapat jobban támad, mint Irán, másrészt Irán csapatában a kapus Khalili a legjobb játékos. Chilére is igaz, hogy alapvetően nem rosszak, de egy magasabb, fizikálisabb testesebb csapat ellen nincs sansz. Eleve mindkét csapat 'kicsi' apróbb termetűek lányok. Több a hely, nagyobbak a rések, lesz itt hely falba menni, lesz sansz átlőni. A játék sava-borsa a gól, abból akarnak majd jó sokat szerezni.

Chile (n) - Kazahsztán nők: Gólok száma - Felett/alatt tipp