Az ember hajlamos egy 50,5 gólos line-nál az underre azt mondani, hogy ajjajjajjjj. Igen-igen, csak az európai kézihez szokott szemünk azért néha elvisz minket rossz irányba. Azért aki néz pl. meccseket Afrika Bajnokságról, az jól tudja, hogy ott 35-40 gól között is simán lehoznak meccseket ezek a lányok.

Én undert várok, és ennek több oka van:

Egyrészt azért, mert a torna meccs meccset követ jellegéből a csajokból fogy az energia. Kivéve Japánt, mert bennük termelődik. Így egyre nehezebb jó döntést hozni, és ez máris faktor.

Szenegál akármilyen légiósok is itt-ott, azért mégis csak afrikai csapat. Afrikai, amely tisztában van a tudásával, és jól tudják, ha gyorsítanak a játékon, az csak hibát szül. Épp ezért a játékot nem gyorsítják, épp ellenkezőleg. Lassan szövögetik az akciókat, nem ritkán passzívig húzzák. Ez azért is jó, mert kevés gólos meccsen sokkal több esélye van egy végjátékban, közte 2-3 gólnál, mint amikor sok támadás fut végig, és jobban kinyílik az olló.

Szenegál leggóldúsabb meccse itt a vb-n 50 dugó volt, az is ellenünk.

Montenegró sem az overes csapatok mintapéldája. Grbicék sem erőltetik a gyors kézit, lassan felcammognak, adogatnak a fal előtt, várják azt a két-hrom megállítót, aztán úgy 40 másodpercnél majd Grbic próbál imprózni, ami néha jön, néha nem.

Sajnos Batinovic a kapuból kidőlt, viszont Rajcic legalább annyira jó kapus. Batinovic sérülése is egy ok, hogy sehová se rohanjanak.

Aztán ok az under mellett, hogy mindkét együttesnek lesz még ez után egy sorsdöntő meccse. Montenegró (ha itt nyer, márpedig illene) akkor a utolsó main round meccsen a svédekkel küzd. Ha a svédek ma megvernek minket (szintén valószínű), akkor a montenegrói lányok egy olyan svéd csapattal küzdenek, akik már továbbléptek. Blohmnak van sérülése, Robertsnek van sérülése, a többiek pedig Hagmant kivéve simán nem képviselnek olyan szintet, hogy az Brnovicéknak megoldhatatlan legyen.

Szenegál szintén ezután nagyon fontos meccset játszik, Kamerun lesz az ellenfele, ahol ha Szenegál nem kap ki, akkor a 2. legjobb afrikai csapatként mehet az olimpiai selejtezős tornára. (Mondjuk mehetett volna legutóbb is, de egyrészt ott volt a covid, másrészt az az Olimpia Tokióban volt, ez most Párizsban lesz, ezt tuti megpróbálják!)

Igazi roncsderbit várok, lassú meccset, nehezen születnek majd a gólok, mindkét csapatnál lesznek hosszú gólcsendes percek. Montenegró azért pl. a nyitómeccsén, amikor Kamerunt 25 percig 0-án tartotta, azért jelezte, hogy tud védekezni. Ellenünk is mutatta, látszik azon a csapaton, hogy védekezéssel nyeri a meccseket. Simán akár egy ilyen 24-18 is jöhet, szerintem bár 51 gól alapvetően nem sok, van az a meccs, ahol mégis.

Szenegál (n) - Montenegró (n): Gólok száma - Felett/alatt tipp