Néztem legutóbb a Horvátország-Montenegrót, és azt mondogattam magamban. Ba**meg, ezek jók! Igen, gondolhattam volna Montenegróra is, akik már elvertek, de én a horvátokra gondoltam, akik meg el fognak. Jó ez a horvát csapat!

Nincs már náluk Penezic (vagy Kobetic), aki fénykorában a világ egyik legjobb klasszikus átlövője volt, igazi vezér. Most picit más a horvát csapat, de ugyanúgy vannak karakteres játékosai, és számukra jó, hogy többen vannak. Ami pedig jó, hogy így nem egy játékoson múlik minden.

Nyílván gáz, hogy az előző évek horvát MVP-je, Debelic sérült, kb egy Brnovic szintű termetű beálló. Viszont ott van Jezic, aki nagyon jó azon a poszton. Jezic-re sosem fogunk úgy elékezni, mint Lökére mondjuk, hogy a világ legjobbja. Viszont mint egy orosz teherautó, amit tud, azt minden meccsen üzembiztosan hozza. Tőle mindig jön az energia, csupaszív játékos, judo-s múltjából adódóan pedig ő kb még élvezi is, ha fizikális a játék. Súlypontja a védők térdénél van, nagyon nehéz őt tartani. Posavec pedig Milosavljevic-csel együtt pl. pattintott átadásokkal rendre megtalálják, Jezic remekül mozog üresbe, már amennyire ez a kifejezés kéziben helyt álló. Milosavljevic nagyon jó, remekül mozgatja ezt a csapatot, és nem rest bemenni a falba. Ott van Micijevic, sérülése óta azért ő nem ugyanaz a játékos, de azért ha a 195 centijével lövésre szánja el magát, és mondjuk kaput is talál, ott azért a kapusok komolyan kapaszkodnak. Ma biztos durrant pár komolyabbat ő is.

Horvátország számára kulcsfontosságú a siker, nem hiszem, hogy nagyon tartalékolna, legalábbis amíg nincs közte 10, addig nem hiszem. Az utsó csop. meccsük a dalmát csajoknak ellenünk lesz. Ha most nyernek (ez fix), és megvernek minket is, lesz hét pontjuk. Ez már szinte negyeddöntő, és azon múlik majd a top8-as szereplésük, hogy az addigra vélhetően továbbjutó Svédország mennyi energiát tesz bele az utolsó csoportmeccsébe. Sz*rik bele, vagy azért komolyan veszi. Viszont ez már más lap, a horvát lányok még ezt sem oldották meg, ellenünk sem nyertek még, szóval step by step.

Kamerun fogható. Mi is gáláztunk, a svédek szintén, és jelenleg sem mi, sem a svédek nem vagyunk gálacsapat, szóval ilyen norvég-holland stílus, amely up-tempo handballt erőltet. Egyébként pedig Kamerun a 2. félidőkre jobbak ellen rendre leolvad, és a pályára kerülő, viszonylag friss horvát lányok sem rosszak, sőt! Nem számít a horvátoknál a gólkülönbség, de még akár jól is jöhet, hogy a kevesebbet játszók is komolyabb játékperceket kapnak. Kiugró kameruni kapusteljesítmény sincs, két perceket, akár a piros lapokat is kaphatják szépen, szóval ja, ez a horvát csapat van olyan jó, mint mi.

Sajna részükről az a Szenegál elleni pontvesztés a top8-ba kerülhet, de amit ők tenni tudnak, hogy nyernek még kettőből kettőt!

Horvátország (n) - Kamerun (n): Horvátország (n) által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp